Air France najavio povratak u Beograd krajem marta

Nakon više meseci pauze, Air France ponovo pokreće liniju od Pariza do Beograda od letnjeg reda letenja.

Datum / Date: 27.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air France

Aviokompanija Air France je potvrdila ponovni početak saobraćaja između Pariza (Charles de Gaulle, CDG) i Beograda (BEG) od 28. marta 2021.

Ova je kompanija više puta prekidala saobraćaj u prethodnih devet meseci zbog pandemije koronavirusa. Letovi su prvo obustavljeni u martu prošle godine kada je uvedena zabrana obavljanja avio-saobraćaja u Srbiji. Potom su letovi obnovljeni tokom leta da bi ponovo bili ukinuti 24. oktobra. Od tog dana, putnici iz Srbije su mogli da koriste samo kodšer letove Air Serbije kako bi se dalje povezali na mrežu interkontinentalnih letova iz Pariza aviokompanije Air France.

Prema objavljenom redu letenja od 28. marta 2021. Air France će obavljati tri leta nedeljno: sredom, petkom i nedeljom. Letovi će se odvijati kao i ranije – sa polaskom iz Pariza u 09.40, a iz Beograda u 12.45. Kako saznajemo, u kompaniji će pratiti stanje na tržištu i shodno tražnji postoji mogućnost da se dodaju novi letovi do početka udarne letnje sezone.

Osim Air France-a do Beograda će ove godine leteti i KLM, drugi avio-prevoznik iz francusko-holandske vazduhoplovne grupacije. KLM je nedavno najavio uspostavljanje redovne linije između Amsterdama i Beograda sa tri leta nedeljno od 13. maja i svakodnevnim letovima od 11. juna.

U isto vreme, holandska podružnica low-cost aviokompanije Transavia je otkazala svoje letove na istoj ruti između Amsterdama i Beograda. Ova kompanija je u vlasništvu Air France-KLM Grupe.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije