SWISS predstavio novu premijum ekonomsku klasu

SWISS objavio plan uvođenja nove, premijum ekonomske klase na svojim avionima Boeing 777-200ER.

Datum / Date: 01.07.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: SWISS

SWISS je javnosti predstavio svoj novi proizvod – premijum ekonomsku klasu, koja je već u prodaji za putovanja od aprila 2022.

Nova putna klasa (razred) dodatak je postojećoj ekonomskoj, biznis i prvoj klasi na dugolinijskim letovima. Premijum ekonomska klasa omogućava putnicima više udobnosti, bogatiji meni i više besplatnog prtljaga.

Prema planu, kabina nove putne klase biće postepeno ugrađivana u svih 12 aviona Boeing 777-300ER, a rezervacija sedišta je već moguća za putovanja koja počinju od aprila 2022. U avionima koji budu dobili novu kabinu u periodu pre aprila, ova putna klasa će biti dostupna svim putnicima ekonomske klase koji se odluče na upgrade opciju.

Najmodernija obarajuća sedišta

Foto: SWISS

Svaki od 12 Boeingovih aviona B777-300ER imaće 24 najsavremenija sedišta za premijum ekonomsku klasu proizvođača ZIM. Sva sedišta se obaraju i nalaze se u fiksiranoj kapsuli tako da obaranjem ne umanjuju komfor ostalim putnicima.

Nova sedišta su široka od 46 do 48 cm i mogu da se obore pod većim uglom, a imaju i produžetak za odmaranje nogu. Svaki putnik u premijum ekonomskoj klasi dobijaće sopstveni paket priručnog pribora za putovanja, vrhunske slušalice za smanjenje buke i korišćenje elektronskog sistema zabave tokom leta, koji će moći da prate preko monitora veličine 15,6 inča. Na svakom sedištu će biti instalirana lampa za čitanje i električni i USB priključak.

Bogati ukusi Švajcarske

Foto: SWISS

Čuvena kuhinja po kojoj je SWISS poznat biće specijalno prilagođena novoj klasi. Putnicima će se služiti sok od zove kao piće dobrodošlice, a za obrok će im biti ponuđen a la cart meni poslužen na porcelanskom posuđu. Obroci će biti spremljeni u skladu sa SWISS-ovim programom Ukusi Švajcarske (SWISS Taste of Switzerland), a u ponudi će biti i specijalni obroci poput vegetarijanskog koji će za ovu priliku pripremati jedan od najpoznatijih i najstarijih svetskih vegetarijanskih restorana Hiltl.

Putnici koji se odluče za putovanje SWISS-ovom novom premijum klasom mogu da ponesu dva puta više prtljaga, dve torbe sa po 23 kg, kao i da uz sniženu cenu pristupe salonima za putnike viših klasa na aerodromima u Cirihu i Ženevi. Imaće pravo na prioritetno ukrcavanje.

Premijum ekonomska klasa će biti dostupna na linijama na kojima leti avion Boeing 777-300ER, kao što su Bangkok, Los Anđeles, Majami, San Francisko, Sao Paulo i Singapur.

Foto: SWISS

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije