Pojačan avio-saobraćaj iz Srbije ka Rusiji i Crnoj Gori

Air Serbia uvodi dodatne letove do Moskve i Tivta, a Aeroflot povećao kapacitet uvođenjem velikog aviona.

Datum / Date: 29.06.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Potražnja za letovima između Srbije i Rusije je u velikom usponu poslednjih meseci. Dve nacionalne aviokompanije koje održavaju rutu između Beograda i Moskve beleže izuzetnu popunjenost putničke kabine, dok su cene aviokarta dramatično porasle.

Ako tražite kartu za let do Moskve budite srećni da pronađete nekoliko slobodnih mesta po 400 evra u jednom smeru. Kako saznajemo razlog je velika potražnja za direktnim putovanjima između dva grada, ali još veća je sezonska potražnja ruskih turista za letovima ka Crnoj Gori preko Beograda.

Air Serbia je na porast tražnje odgovorila uvođenjem dodatnog leta ka Moskvi ponedeljkom, pa će tako sada na ovoj ruti srpski nacionalni avio-prevoznik leteti osam puta nedeljno, počev od 5. juna.

„Drago nam je što dodatno jačamo prisustvo u Rusiji, koja predstavlja veoma važno tržište – kako za Srbiju, tako i za region. Uprkos ograničenjima putovanja, uspeli smo da povećamo broj letova ka Moskvi, obnovimo letove ka Sankt Peterburgu i Krasnodaru, čak i da uvedemo potpuno novu liniju ka Rostovu na Donu. Velika potražnja i dobra popunjenost letova na novoj ruti pokazuju nam da je to bila dobra poslovna odluka. Nastavljamo da pomno pratimo tražnju i blagovremeno prilagođavamo mrežu okolnostima na tržištu”, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Air Serbiji.

Aeroflot šalje A330 do Beograda

Još od maja, ruski Aeroflot je uveo veliki avion na liniju od Moskve do Beograda. Širokotrupni A330-200 sa 296 putničkih mesta prvo je povremeno slat u Beograd, a ponekad je umesto njega ubacivan i Boeing 777. Od nedavno, A330 je svakodnevno u Beogradu, dok se povremeno i veoma retko desi da ga odmeni manji, uskotrupni Boeing 737-800.

Između Moskve i Beograda trenutno ima 16 letova, od kojih se sedam obavljaju širokotrupnim avionom. Pored osam letova Air Serbije tu je i sedam letova Aerolofta i jedan let Nordwind Airlinesa.

Teško pronaći slobodno mesto na letovima do Tivta

U isto vreme, Air Serbia gotovo svakodnevno menja svoj red letenja ka Tivtu, do koga uvodi sve više letova. Tako će, na primer, u četvrtak, 1. jula između Beograda i Tivta biti četiri polaska, u subotu, 3. jula šest letova, a u nedelju čak sedam. Gotovo je nemoguće „uhvatiti“ kompletan red letenja, jer se novi letovi stalno ubacuju, ali je trenutno ustaljeno šest polazaka svakog dana u prvoj polovini jula. Pokušaj da se kupi karta do Crnogorskog primorja pokazaće da je tražnja neverovatna, jer su najniže raspoložive tarife preko 100 evra za jedan smer.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije