SWISS vam predstavlja nove salone u Cirihu

Tri nova salona švajcarske avio kompanije SWISS na Terminalu E aerodroma u Cirihu nude vrhunski užitak i odmor u elegantnoj i opuštenoj atmosferi.

Datum / Date: 08.08.2016.

Autor / Author: Aviatica

Krajem januara švajcarska avio kompanije SWISS je dobila svoj prvi Boeing avion, a njegov dolazak proslavljen je u novim salonima na terminalu E koji su tog istog dana otvoreni i predstavljeni javnosti.

Terminal E je udaljeni (satelitski) aerodromski hol koji se većinom koristi za ukrcavanja putnika na interkontinentalne letove. Ceo poslednji sprat ovog terminala iskorišćen je za tri nova salona za putnike viših klasa avio kompanije SWISS kao i svih avio kompanija iz Star Alliance.

Foto: SWISS

Foto: SWISS

Tri nova salona su namenjeni putnicima prve klase (SWISS First Lounge E), putnicima sa senator statusom Miles & More programa za česte putnike (Senator Lounge E) i za putnike biznis klase (SWISS Business Lounge E).

Novi saloni su spojeni i čine jedan neprikidni niz vrhunski opremljenog prostora dizajniranog tako da zadovolji najprobranije goste. Saloni se prostiru na 3300 kvadratnih metara, a prostor je uređen po inovativnom zonskom konceptu koji omogućava izdvojena i izolovana mesta za rad i odmor i opuštanje, ali u isto vreme čuva i otvorenost.

Foto: SWISS, Whiskey Club u Senator salonu

Foto: SWISS, Whiskey Club u Senator salonu

Kompletan prostor je okrenut ka platformama i pruža predivan pogled na parkirane avione ali i na severnu pistu kao i na prag 16 glavne piste koja se obično koristi za sletanja i poletanja širokotrupnih aviona. Celom dužinom salona pruža se otvorena terasa eksluzivno namenjena gostima salona. Na njoj se nalaze dvogledi pa oni koji obožavaju avione mogu da se prepuste svojoj strasti.

Ova terasa je otvorena tokom cele godine, pa čak i u zimskom periodu, a gosti salona prve klase mogu čak i da uživaju u svom obroku na terasi i da probaju neke od brojnih švajcarskih specijaliteta poput fondua ili rakleta.

Foto: Aviatica, D. Nikolić

Foto: Terasa u Senator salonu, (C) D. Nikolić / Aviatica

Salon prve klase poseduje vrhnski a la carte restoran po principu otvorene kuhinje. U njemu glavni kuvari pripremaju jela pred svojim gostima, dok se Senator salon može podičiti svojim „Viski barom“. U ovom prostoru putnici mogu probati i uživati u desetinama različitih viskija iz celog sveta uključujući i one najpoznatije, najređe ili najskuplje. Salon prve klase ima „Šampanj bar“.

Svi saloni poseduju i tihe zone za odmor sa veoma udobnim foteljama koje se obaraju i prilagođavaju putnicima koji žele da odspavaju malo između putovanja. Saloni poseduju i tuševe i radne zone sa kompjuterima, štampačima  i prostorom za telefoniranje, kako ne bi ometali ostale putnike koji žele da se odmaraju.

Foto: SWISS First Lounge E restoran

Foto: SWISS First Lounge E restoran

EUrest16_T_CrewClose_700x350_NS_NL

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije