Thomas Cook Scandinavia uspeo da se izdvoji iz bankrotirane grupacije

Posle samo jednodnevnog prekida rada, skandinavska ćerka kompanija Thomas Cook-a nastavila sa letovima.

Datum / Date: 30.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Spies / Thomas Cook Scandinavia Press centar

Danska aviokompanija Thomas Cook Airlines, koja je u vlasništvu jednog od najvećih skandinavskih turoperatera Spies, uspela je da preživi bankrot matične kompanije u Velikoj Britaniji.

Danski Spies, zajedno sa svim svojim podružnicama i ćerkama kompanijama, bio je nezavisna grupacija čiji vlasnik je bila britanska Thomas Cook Grupa. Kada je ova bankrotirala prošle nedelje, svi njeni delovi morali su da budu zaustavljeni, pa je tako i Thomas Cook Scandinavia bio prinuđen da obustavi sve letove na jedan dan dok trgovinski sud u Londonu ne razmotri slučaj.

Na svu sreću, Spies je uspeo da se izdvoji iz Thomas Cook Group-e kao nezavisna i potpuno profitabilna kompanija, pa je odmah narednog dana ponovo započeo sa redovnim letovima.

Spies sa svojom aviokompanijom Thomas Cook Scandinavia pokriva tržište nordijskih zemalja i jedan je od najvećih turoperatera u tom regionu. Kompanija poseduje 12 aviona (osam A321, četiri A330) i leti do turističkih destinacija iz Kopenhagena, Stokholma, Osla i Helsinkija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije