Tivat i Zadar među novim letnjim destinacijama aviokompanije SAS

Skandinavska aviokompanija SAS najavila veliku letnju ekspanziju, a među novim destinacijama su i Tivat i Zadar.

Datum / Date: 30.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: SAS Press centar

U letnjoj sezoni 2020. SAS će ponuditi nove direktne linije i nove destinacije svojim putnicima, a biće povećan i broj letova na najpopularnijim linijama prema Južnoj Evropi i u regionu Mediterana.

Od narednog leta, Kopenhagen će biti povezan direktnim linijama sa Barijem (Italija), Tivtom (Crna Gora) i Zadrom (Hrvatska). Sva tri grada su u SAS-ovom saopštenju za medije predstavljeni kao „biseri Jadrana“. Četvrta nova, sezonska, destinacija iz Kopenhagena je grčki Rodos.

Tivat se već nalazi u mreži linija SAS-a sa letovima od Stokholma i Osla, dok će Zadru ovo biti prvi let skandinavskog avioprevoznika.

Španija nastavlja da privlači sve veći broj skandinavskih turista, pa će zbog pojačane tražnje, biti uspostavljena i direktna linija iz Osla do Valensije, dok će iz danskih gradova Kopenhagen i Arhus biti povećan broj letova ka Malagi, Palmi i Alikanteu.

Stokhlom će biti pojačan sa dodatnim letovima prema Bejrutu, destinaciji koja je u poslednje vreme postala pravi hit u Skandinaviji. Luksemburg će od narednog leta postati celogodišnja destinacija umesto sezonske, a isto je i sa Kijevom na liniji iz Osla. SAS ponovo uspostavlja liniju od Kopenhagena do Sankt Peterburga.

Većina ovih novih linija će se obavljati avionom Airbus A320neo.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije