Tramp daje novu nadu američkim avio-prevoznicima

Tri najveća američka avio-prevoznika ohrabrena izborom Donalda Trampa za novog predsednika SAD.

Datum / Date: 14.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Partnerstvo za otvoreno nebo i fer uslove, koje su formirala tri najveća američka avio-prevoznika American Airlines, Delta i United, izdalo je saopštenje povodom izbora Donalda Trampa (Donald Trump) za novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Oni su izjavili kako jedva čekaju razgovor sa novim predsednikom kome će skrenuti pažnju na enormna i netransparentna ulaganja vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara u svoje avio-kompanije (Etihad Airways iz Abu Dabija, Emirates iz Dubaija i Qatar Airways iz Dohe).

„Ova ulaganja su direktna pretnja za 300.000 radnih mesta u SAD“, tvrde potpisnici saopštenja i poziva Donaldu Trampu, i dodaju da je to prenja celoj vazduhoplovnoj privrednoj grani SAD“. Oni navode da su optimisti i da veruju da će nova Trampova administracija (Vlada) biti u stanju da se odupre Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kataru i da čvrsto zastupa poštovanje trgovinskih sporazuma i da se bori za spas američkih radnih mesta.

Kao najveću pretnju oni ističu neravnopravan položaj usled nekontrolisanih ulaganja nacionalnih vlada UAE i Katara u svoje avio-kompanije što omogućava ovim kompanijama da nefer uslove poslovanja. Kao primer se navodi avio-linija od Dubaija do Njujorka sa sletanjem u Milano. Bliskoistočna avio-kompanija koja održava ovu liniju, može da rizikuje da bude neprofitabilna sa niskom cenom avio-karte, kakvu američke avio-kompanije nikada ne mogu postići, jer nemaju neograničenu finansijsku pomoć.

Partnerstvo će tražiti od Donalda Trampa da zabrani sve letove bliskoistočnim avio-kompanijama između destinacija u SAD i u trećim zemljama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije