U Berlinu počinje ITB – vodeći svetski sajam turizma

Angela Merkel otvara ITB, čuveni berlinski sajam turizma, 52. po redu, uz prisustvo izlagača iz 186 zemalja.

Datum / Date: 07.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Na Berlinskom sajmu će danas  biti otvoren jedan od vodećih svetskih sajmova turizma, čuveni ITB. Sajam će svečano otvoriti nemačka kancelarka Angela Merkel.

Ove godine ITB će javnosti predstaviti preko 10.000 izlagača iz 186 zemalja sveta, a partner je nemačka savezna država Meklenburg – Zapadna Pomeranija.

Glavne teme ovogodišnjeg sajma su revolucionarne novine u turističkoj privredi, luksuzna putovanja i zdravstveni turizam uz veliki prikaz najnovijih tehnoloških dostignuća koja oblikuju putovanja današnjice, saopštio je organizator. Očekuje se da će sajam posetiti preko 100.000 posetilaca iz celog sveta.

Na sajmu učestvuje i veoma veliki broj aviokompanija, a među njima i Qatar Airways, Lufthansa, Air France-KLM,  American Airlines, Aegean Airlines, LOT Polish Airlines, Vietnam Airlines, LATAM. Na spisku učesnika su i aviokompanije iz našeg regiona Adria Airways, Croatia Airlines i Montenegro Airlines.

Aviatica će, zahvaljujući podršci aviokompanije Air France-KLM, pratiti dešavanja na sajmu, koji zvanično počinje danas, 7. marta i trajaće do 11. marta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije