Ukrajinski Windrose Airlines povezao Kijev i Beograd

Ukrajinska aviokompanija Windrose Airlines je uspostavila redovnu liniju između Kijeva i Beograda sa dva leta nedeljno.

Datum / Date: 09.12.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Windrose

Beograd je ponovo povezan direktnom avionskom linijom sa Kijevom, glavnim gradom Ukrajine.

U ponedeljak, 7. decembra, ukrajinska aviokompanija Windrose Airlines je uspostavila redovnu direktnu liniju ka beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Letovi će se, prema objavljenom redu letenja, obavljati dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom avionom Embraer 145 sa 49 putničkih mesta.

Letovi će se obavljati sa kijevskog aerodroma Borispolj (KBP) do beogradskog aerodroma Nikola Tesla (BEG), a polasci su svakog ponedeljka i petka u 13.15 iz Kijeva (let 7W 727) i u 15.05 iz Beograda ka Kijevu (let 7W 728). Let između dva grada traje dva sata i pet minuta.

Beograd i Kijev su kratko bili povezani letovima Air Serbije pre početka pandemije koronavirusa, ali je ova linija ukinuta. Još jedna ukrajinska aviokompanija, SkyUp je imala nameru da poveže dva grada. Ovaj mladi lowcost prevoznik je odložio početak saobraćaja ka Beogradu za letnji red letenja od marta 2021. Prema najnovijim planovima, letovi bi počeli 30. marta 2021. i obavljali bi se dva puta nedeljno, utorkom i petkom, avionom Boeing 737-800 sa 189 putničkih mesta.

Foto: Windrose na beogradskom aerodromu / Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije