Vize za Tajland se od sada izdaju u Beogradu

Novootvoreni Počasni konzulat Kraljevine Tajland u Beogradu počeo je sa izdavanjem svih tipova viza za ulazak u ovu zemlju.

Datum / Date: 07.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

Vize za Tajland koje su se do sada za građane Republike Srbije izdavale u susednim zemljama, od sada su dostupne i u Beogradu što značajno olakšava i pojeftinjuje njihovo pribavljanje.

Počasni Konzulat Kraljevine Tajland (Royal Thai Honorary Consulate) u Republici Srbiji počeo je sa radom 01. avgusta 2017. godine. U saopštenju za medije navedeno je da će Konzulat od sada izdavati tajlandske turističke, poslovne, obrazovne, volonterske i ostale vize – svim nosiocima pasoša Republike Srbije, kao i stranim državljanima sa prebivalištem u Republici Srbiji.

Kraljevina Tajland

Tajland je država u jugoistočnoj Aziji i jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Osim Bangkoka, turisti masovno odlaze i u brojna letovališta u Tajlandskom zalivu ili na obalama Andamanskog mora (Puket), a sve popularnije su i destinacije u unutrašnjosti , a posebno stara prestonica Čijang Maj.

Pored izdavanja viza, Konzulat Kraljevine Tajland obavljaće overu potpisa i ostale administrativno – konzularne aktivnosti, kao i aktivnosti na razvoju privredne, turističke, kulturne, sportske i druge saradnje između Kraljevine Tajland i Republike Srbije.

Prema informacijama sa sajta Konzulata, turističke vize će koštati 30 evra. Podsećamo da je do sada njihova cena bila 45 evra sa uključenim troškom posredovanja i da su se dobijale u konzulatu Tajlanda u Zagrebu.

Za turističku vizu koja se između svih ostalih može dobiti u Beogradu potreban je pasoš sa najmanje dve prazne strane, koji važi najmanje šest meseci od datuma ulaska u Tajland.

Od putnika se traže i fotokopije pasoša i aviokarte, originalna potvrda o zaposlenju za zaposlene ili kopije đačke knjižice ili indeksa za đake i studente. Putnici treba da popune formular koji mogu pronaći na sajtu beogradskog konzulata kao i da dostave fotografiju u boji dimenzija 4x6cm.

Više informacija o dobijanju turističkih ali i svih ostalih viza možete pronaći na sajtu www.thaiconsulate.rs 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije