VLM gasi većinu linija i ukida letove iz Maribora

VLM Airlines se okreće čarter saobraćaju i zadržava samo dve linije iz Antverpena dok gasi ostale letove, među kojima i ka Mariboru.

Datum / Date: 08.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

U saopštenju za medije, holandska kompanija SHS Aviation, koja je vlasnik avioprevoznika VLM obaveštava javnost da gasi veliki broj linija, a zadržava samo dve.

U narednim nedeljama biće obustavljeni letovi iz Antverpena do Aberdina, Birmingena, Keln-Bona, Maribora, Minhena i Rostoka, a neće biti ni pokrenute ranije najavljene linije ka Ostendu i Mančesteru.

Ova će kompanija zadržati samo dve redovne linije koje su se do sada pokazala kao profitabilne i tražene od strane putnika. Radi se o linijama od Antverpena do London-City aerodroma i do Ciriha.

Kompanija će se ubuduće fokusirati na čarter letove i za letenje za druge kompanije pod ACMI ugovorima koji podrazumevaju lizing aviona, posade, održavanje i osiguranje. Kompanija trenutno raspolaže sa šest aviona Foker 50, koje planira da zameni za druge modele aviona tokom naredne godine. Od dva aviona Airbus A320, jedan je vraćen lizoru, dok se drugi još uvek koristi za letove prema ugovoru sa drugim aviokompanijama. Nije poznato šta će biti sa ovim Airbus-om, kao ni koji model aviona VLM planira da angažuje kao zamenu za Fokere.

Kompanija VLM je planirala veoma ambiciozno širenje i letove sa aerodroma u Antverpenu i Mariboru. U planovima kompanije je bila i linija od Maribora ka Beogradu, koja nikada nije realizovana.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije