Wizz Air Abu Dhabi pokreće letove ka šest gradova

Najmlađa avio-kompanija u UAE, Wizz Air Abu Dhabi, najavila je početak saobraćaja, za početak ka šest gradova.

Datum / Date: 13.07.2020.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air Abu Dhabi (5W) koja je osnovana u decembru 2019. kao zavisna kompanija Wizz Air Holdings Plc-a, najavila je početak letova od 1. oktobra 2020.

Sa dva aviona Airbus A321 koji se nalaze u floti ove najmlađe avio-kompanije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, biće uspostavljeni redovni letovi ka šest gradova u Severnoj Africi, Južnoj Evropi i Kavkaskom regionu.

Najavljeni su letovi ka gruzijskom gradu Kutaisi od 1. oktobra. Istog dana kreće i linija ka Odesi u Ukrajini. Dan kasnije počeće saobraćaj do Aleksandrije u Egiptu. Ova linija će biti direktno konkurentna istovetnoj liniji nedavno osnovane avio-kompanije Air Arabia Abu Dhabi, koju su zajedničkim snagama osnovali Air Arabia iz Šardže i Etihad Airways. Wizz Air je nedavno uspeo da dobije petu vazduhoplovnu slobodu od egipatskih vazduhoplovnih vlasti da obavlja saobraćaj između UAE i Egipta.

Od 2. oktobra počinju i letovi na liniji od Abu Dabija do Atine, a dan kasnije i do Larnake i Jerevana.

Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a je na nedavno održanoj konferenciji za novinare potvrdio za portal Ex-Yu Aviation da je Beograd potencijalna destinacija za novu kompaniju Wizz Air Abu Dhabi.

U saopštenju povodom najave prvih linija, navedeno je i da će u prvih šest meseci biti proširena flota kompanije za još 4 aviona Airbus A321, a naknadno će biti objavljene i nove destinacija čije će otvaranje biti moguće nakon povećanja flote.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije