Wizz Air pomera početak letova na novim linijama iz Beograda za avgust

Wizz Air je iz nepoznatih razloga odložio početak letova iz Beograda do devet novih linija koje su nedavno najavljene.

Datum / Date: 09.07.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Aerodrom Konstanitn Veliki Niš / Facebook

Avio-kompanija Wizz Air je iznenada odložila početak letova na novim linijama iz Beograda.

Kako Aviatica saznaje, pomeren je početak saobraćaja do svih linija koje su najavljene 16. juna na konferenciji za medije u Beogradu i one će umesto od 16. do 19. jula početi tek mesec dana kasnije.

Na sajtu ove avio-kompanije vidi se da su letovi povučeni iz prodaje i da je njihovo otpočinjanje pomereno za drugu polovinu avgusta.

Letovi na linijama do Turkua, Hamburga i Kelna će tako, po novom redu letenja, početi 17. avgusta. Dan kasnije planirani su prvi letovi do Fridrihshafena, Lisabona i Barselone. Za 19. avgust je planiran početak letova do Brisela (Charleroi), a 20. avgusta i do Milana i Osla.

Promene i na letu do Salcburga

Nova linija do Salcburga će biti uspostavljena kako je i bilo planirano od 12. jula, ali ovu liniju će održavati avion iz tamošnje baze. Međutim, u julu su ostavljena samo dva polaska na ovoj liniji (12. i 17. jula) dok se tek od 3. avgusta vraćaju redovnom redu letenja na ovoj liniji sa po dva polaska nedeljno ponedeljkom i petkom.

Smanjenje broja letova

Upravo ovo nam ukazuje na mogućnost da će dolazak novog, trećeg aviona (Airbus A321) u beogradsku bazu kasniti i da je to razlog za pomeranje početka saobraćaja. Ne treba isključiti ni drugi razlog kao što je smanjeno interesovanje putnika i još uvek brojne restrikcije za srpske državljane za ulazak u zemlje Evropske unije.

Na „starim“ linijama ka Dortmundu, Bazelu i Geteborgu smanjen je broj polazaka. Na liniji za Bazel ukinut je let sredom tokom poslednje dve nedelje jula, a na liniji za Geteborg je trajno do kraja oktobra ukinut let utorkom. Broj letova za Dortmund je smanjen sa pet na četiri nedeljno.

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije