Wizz Air dolazi u Prištinu, Sarajevo i Tiranu

Posle dugih pregovora Wizz Air uvodi Sarajevo. Početak letova i iz Prištine i mnoge nove linije iz regiona ka Budimpešti.

Datum / Date: 15.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air dolazi u Podgoricu

Wizz Air danas objavljuje veliku ekspanziju na Balkanu i najavljuje početak letova iz Budimpešte ka pet balkanskih gradova istovremeno – Priština, Sarajevo, Tirana, Podgorica i Skoplje.

Posled dugih pregovora sa sarajevskim aerodromom postignut je dogovor i ova kompanija je objavila uspostavljanje redovnog saobraćaja iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Prvi let iz Sarajeva biće ka Budimpešti, sa početkom od 5. aprila. Letovi će se obavljati dva puta sedmično. Prve nedelje letovi će biti u sredu i nedelju, a od 10. aprila će se obavljati ponedeljkom i petkom. Početna cena karte u jednom smeru je od 60 konvertibilnih maraka.

wizz-west-balkans

WIZZ – Balkanska ekspanzija

Budimpešta – Skoplje
od 2. aprila, SRE/NED

Budimpešta – Podgorica
od 3. aprila, SRE/NED

Budimpešta – Sarajevo
od 5. aprila, PON/PET

Budimpešta – Tirana
od 5. aprila, SRE/NED

Budimpešta – Priština
od 7. aprila, PON/PET

Priština je takođe nova destinacija Wizz Air-a. Iz ovog grada biće uspostavljena redovna linija ka Budimpešti počev od 7. aprila. Letovi će se obavljati dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom, a najniža cena karte u jednom smeru je 30 evra.

Tirana je treći novi grad u koji će sleteti Wizz Air. Od 5. aprila, sredom i nedeljom avioni Wizz Air-a će povezati glavni grad Albanije sa Budimpeštom.

Nove destinacije i linije Wizz Air-a su otvorene nakon konkursa mađarske vlade koja je tražila avio-prevoznika za pojedine strateške destinacije na Zapadnom Balkanu koje su nakon gašenja Maleva ostale nepovezane sa Budimpeštom.

Osim prvih letova iz Sarajeva, Prištine i Tirane, novu vezu sa Budimpeštom dobiće i Podgorica, počev od 3. aprila, takođe dva puta sedmično (sredom i nedeljom), a cena karte će biti od 20 evra sa svim taksama i obaveznim doplatama.

U sklopu ove velike ekspanzije je i Skoplje, koje će takođe dobiti direktnu vezu sa Budimpeštom, dva puta nedeljno – sredom i nedeljom, počev od 2. aprila.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije