Wizz Air uspostavlja bazu u Varni

Bugarska će od jula naredne godine dobiti i drugu operativnu bazu Wizz Air-a. Pored one u Sofiji, otvara se i u Varni.

Datum / Date: 14.12.2016.

Autor / Author: Saopštenja

Wizz Air je danas saopštio da će od 21. jula naredne godine uspostaviti operativnu bazu na bugarskom aerodromu u Varni. Ovaj je aerodrom već uključen u mrežu Wizz Air-a, a sa otvaranjem baze dobiće pet novih linija i povećanje broja letova na postojećim.

Prema saopštenju kompanije Varna će od jula 2017. biti povezana i sa Dortmundom, Ajndhovnom, Larnakom, Milanom (Bergamo) i Minhenom (Memingen), dok će broj letova ka veoma popularnoj destinaciji Londonu (Luton) biti povećan sa sedam na deset sedmično.

Ukupan kapacitet Wizz Air-a iz Varne u sledećoj godini iznosiće preko 380.000 sedišta što predstavlja povećanje od 260% u odnosu na ovu godinu.

Wizz Air je tržišni lider u Bugarskoj, koja je za kvalitet usluge koju pruža osvojio nagradu Sky Award za Bugarsku. Sedam aviona ove kompanije se već nalazi u operativnoj bazi u Sofiji, a ukupan broj prevezenih putnika je više od 1,7 miliona. Sa tri bugarska aerodroma (u Sofiji, Varni i Burgasu) Wizz Air održava 43 redovne linije, među kojima je i jedna u domaćem saobraćaju – između Sofije i Varne.

Wizz Air se u Bugarskoj suočava sa žestokom konkurencijom irskog Ryanair-a, koji je od nedavno najavio dodatnu ekspanziju u Sofiji. Bugarski aerodromi ove godine beleže dvocifren rast broja putnika.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije