TAP Portugal ponovo pokreće liniju između Lisabona i Budimpešte

Posle godinu dana pauze portugalski avio-prevoznik doneo odluku da se vrati na liniju između Lisabona i Budimpešte.

Datum / Date: 16.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

TAP Portual je doneo odluku da ponovo uspostavi redovan saobraćaj između Lisabona i Budimpešte od letnje sezone 2017.

Nova-stara linija će početi 1. jula 2017. sa sedam nedeljnih letova (dva leta rano ujutro i pet letova popodne). Na liniji će biti angažovan avion Airbus A319 sa 157 putničkih mesta, a let između dva grada će trajati tri i po sata.

TAP Portugal je tradicionalni avio-prevoznik koji svojim putnicima tokom leta nudi topli obrok i kvalitetna portugalska vina bez doplate. U cenu karte uključen je i prtljag (jedan komad do 23kg).

Piter Solnok, menadžer prodaje TAP Portugala za Mađarsku je izjavio za naš sajt da putnici imaju razloga za radovanje. „TAP Portugal je veoma važna avio-kompanija za konekcije ka Južnoj Americi, Brazilu prevashodno. Ne samo što ćemo omogućiti direktnu vezu sa Lisabonom koji je veoma popularna turistička destinacija, već ćemo putnicima tokom leta omogućiti i konekcije do popularnih Azorskih ostrva, Madere, Zelenortskih ostrva ali i Sjedinjenih Američkih Država, gde letimo do Majamija, Njujorka i Bostona“, rekao je Solnok.

TAP Portugal je ranije leteo između Lisabona i Budimpešte ali je zbog operativnih razloga ova linija obustavljena u aprilu ove godine. Ova kompanija je kratko letela i do Beograda, tokom 2014. ali su letovi obustavljeni početkom 2015. kada je najavljena mogućnost da se Beograd i Budimpešta spoj u jedinstvenu liniju ka Lisabonu. Od te ideje se kasnije odustalo, a u kompaniji su rekli da će im Beograd biti na listi potencijalnih destinacija kada se ponovo budu stvorili uslovi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije