Wizz Air najavio ekspanziju iz Italije

Tokom oktobra Wizz Air planira da uspostavi 12 novih linija sa aerodroma u Rimu i Milanu.

Datum / Date: 26.09.2022.

Autor / Author: Aviatica

Fotó: Lénárt Gábor

Wizz Air je najavio ekspanziju sa aerodroma u Rimu i Milanu uspostavljanjem 12 novih linija.

Prema planu kompanije dva nova aviona Airbus A321neo će biti stacionirana u rimsku bazu na aerodromu Fjumičino, a jedan na aerodrom Malpensa u Milanu. Ukupno će ponuda Wizz Air-a na italijanskom tržištu biti ojačana za 750.000 sedišta koja će biti ponuđena putnicima.

Premeštaj dva dodatna aviona u Wizz Airovu bazu na rimskom aerodromu Fjumičino uvećava broj aviona u ovoj bazi na sedam. Ovim potezom broj linija iz ove baze raste na 65, uključujući uvođenje sedam novih linija iz glavnog grada Italije. Putnici će sada moći da lete do Barselone, Geteborga, Malage, aerodroma Orli u Parizu, Porta, Sevilje i Valensije. Isto tako, dodatni kapaciteti omogućavaju Wizz Airu da poveća broj letova iz baze u Ajndhovenu, Hurgade, aerodromu Orli u Parizu, Tel Avivu i Jerevanu.

Aerodrom Malpensa u Milanu će dobiti jedan dodatni avion, čime se broj aviona u ovoj bazi penje na šest. Zahvaljujući tome, Wizz će uvesti pet novih linija do Kardifa, Džede, Marsa Alama, Rijada i Jerevana od oktobra 2022. Ovi dodatni kapaciteti takođe znače da Wizz Air može da poveća broj letova na linijama za Tel Aviv, Kataniju i Atinu. Uz ovo proširenje, avio-kompanija će imati linije ka 43 destinacije sa milanskog aerodroma Malpensa.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije