Nova linija gradskog prevoza do beogradskog aerodroma

GSP Beograd uspostavio još jednu liniju gradskog prevoza koja spaja Novi Beograd sa aerodromom Nikola Tesla.

Datum / Date: 13.04.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Autobusi.net

GSP Beograd je uspostavio novu liniju gradskog prevoza broj 607, koja saobraća od Pohorske ulice na Novom Beogradu do Surčina, preko kompleksa aerodroma Nikola Tesla.

Nova linija je počela sa radom 4. aprila, na njoj saobraća jedno solo vozilo, a prevoznik je GSP Beograd. Prvi jutarnji polazak je u 05:40 sa okretnice u Pohorskoj i u 06:35 iz Surčina, dok je poslednji polazak iz Pohorske u 17:55, a iz Surčina u 18:50. Prema aktuelnom redu vožnje polasci su na svakih 105 minuta.

Trasa nove linije je od Pohorske, ulicom Goce Delčeva, bulevarom Mihajla Pupina i Omladinskih brigada do izlaska na auto-put Beograd-Šid. Autobus će stajati na svim postojećim stajalištima. Posle skretanja ka aerodromu i zaustavljanja kod Terminala 1, autobus će nastaviti pored Jat Tehnike tzv. „putem za aerodrom“ do Vojvođanske ulice, kojom stiže u Surčin.

Aviatica isprobala novu liniju

Osim same ideje da se aerodrom bolje poveže sa gradom sve ostalo u vezi sa novom linijom je za svaku osudu. Autobus (jedan jedini) koji saobraća na ovoj liniji je u očajnom tehničkom i higijenskom stanju, a vozač je poput većine u GSP-u sve vreme razgovarao mobilnim telefonom. Čak je tokom vožnje auto putem kucao poruke i umalo omašio stanicu Radio far, zbog koje je GSP i uspostavio ovu liniju. Polasci su na vreme, ali su užasno retki, na svakih 105 minuta (!), tako da ovaj autobus može da koristi samo onaj ko se slučajno zatekne na stajalištu kad autobus 607 naiđe. Autobus nije obeležen tako da se može videti da vozi do aerodroma, unutra ne postoje displeji, niti obaveštenje o sledećim stanicama. Linija je veoma loše i planirana bar u ovom delu na Novom Beogradu. Od Pohorske do auto puta je zona koju pokriva nova linija, a koja je inače odlično pokrivena starom linijom 72 kao i ekspres linijom A1.

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije