Wizz Air otkazao sve letove iz Beograda tokom maja

Wizz Air je provobitno otkazao sve letove tokom aprila, ali je upravo iz reda letenja za Beograd izbacio sve letove planirane tokom maja.

Datum / Date: 18.04.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air Press Centar

Mađarska aviokompanija Wizz Air je upravo izbrisala sve letove iz Beograda koji su bili planirani u maju. Jedini izuzetak su letovi na liniji između Beograda i Londona, koji se inače obavljaju avionom iz londonske baze.

Prethodno je ova aviokompanija izbrisala kompletan red letenja iz Beograda za ceo april, ali je sada, sudeći prema objavljenom novom redu letenja na sajtu ove kompanije, pauza u letenju produžena i na maj.

Interesantno je da je Wizz Air zadržao većinu letova tokom maja sa aerodroma u Temišvaru. Letovi ove kompanije iz Sarajeva i dalje su u planu da se obnove u maju, kao i u Skoplju gde većina linija treba da počne u drugoj polovini maja.

Sa niškog aerodroma, Wizz Air planira letove od 15. maja ka Bazelu, Dortmundu i Memingenu (Minhen), dok je planirano da letovi ka Malmeu i Beču krenu od početka juna. Ovo će zavisiti od daljeg razvoja događaja.

Aviokompanije pomeraju najavljenu obustavu saobraćaja prateći situaciju sa epidemijom, tako da se i svi ovi datumi moraju uzeti sa rezervom. Juče su aviokompanije Lufthansa grupe pomerile uspostavu saobraćaja sa kraja aprila na kraj maja, a isto je uradila i aviokompanija Turkish Airlines.

Da bi došlo do obnavljanja letova potrebno je da se sa obe strane podignu zabrane kretanja. Trenutno je u Srbiji zabranjeno obavljanje aviosaobraćaja kao i ulazak stranaca u zemlju, dok su zemlje Šengena zabranile ulazak stranaca u ovu zonu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije