Wizz Air poleteo iz Sarajeva

Posle dužeg iščekivanja low-cost aviokompanija Wizz Air je uspostavila prvu liniju iz Sarajeva i to ka Budimpešti.

Datum / Date: 05.04.2017.

Autor / Author: Saopštenja

Mađarska low-cost aviokompanija Wizz Air, koja važi za najveću u srednjoj i istočnoj Evropi uspostavila je redovnu liniju između Budimpešte i Sarajeva.

Wizz Air će na ovoj liniji saobraćati dva puta nedeljno avionom Airbus A320 sa 180 putničkih mesta. Letovi će se obavljati sredom i nedeljom do 9. aprila, a posle toga ponedeljkom i petkom. Karte za ove letove su u prodaji preko sajta kompanije wizzair.com i mogu se kupiti već od 40 konvetibilnih maraka.

Wizz Air je dugo pregovarao sa sarajevskim aerodrom, a javnost je sa nestrpljenjem očekivala prvi let ove kompanije iz Sarajeva. Osim direktne linije, putnici iz Bosne i Hercegovine sada mogu da koriste Budimpeštu za dalja  putovanja do 61 grada u Evropi.

Linija je subvencionisana od strane mađarske Vlade koja je tražila aviokompanije koje bi povezale Budimpeštu sa destinacijama na Zapadnom Balkanu koje do sada nisu bile pokrivene. Osim leta za Sarajevo, Wizz Air uspostavlja i direktne linije ka Podgorici, Prištini i Tirani.

Iz ove kompanije su poručilu povodom svečanog dočeka prvog aviona iz Budimpešte na sarajevskom aerodromu da su posvećeni razvoju low-cost avio-saobraćaja iz Bosne i Hercegovine. Ova kompanija već leti iz Tuzle, a u 2017. će ukupno biti realizovano šest novih destinacija ka četiri zemlje.

Nova linija iz Podgorice

U ponedeljak, 3. aprila Wizz Air je uspostavio i redovnu liniju sa podgoričkog aerodroma takođe prema Budimpešti. I na ovoj liniji Wizz planira dva leta nedeljno: sredom i nedeljom. Cena karte u jednom smeru sa svim taksama može da se kupi već od 15 evra.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije