Wizz Air proslavlja osmu godišnjicu od otvaranja baze u Beogradu

Wizz Air je prvi put poleteo iz Beograda u junu 2010, a do danas ova kompanija ima 20 linija sa dva srpska aerodroma.

Datum / Date: 29.03.2019.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air je prvi put poleteo iz Beograda u junu 2010, a do danas ova kompanija ima 20 linija sa dva srpska aerodroma.

Wizz Air, aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, proslavlja osam godina od uspostavljanja tehničke baze na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Wizz Air, prve letove iz Srbije obavio je u junu 2010. prema Dortmundu i Londonu, a već posle dva meseca od prvog leta najavljeno je i uspostavljanje baze. U decembru iste godine pokrenute su i linije ka Rimu i Malmeu, a tehnička baza je uspostavljena 27. marta 2011. godine kada je jedan od aviona iz flote Wizz Air-a stacioniran na beogradskom aerodromu odakle je ubrzo krenuo sa letovima ka Stokholmu, Minhenu i Ajndhovenu – ubrzo je baza u Beogradu direktno i posredno stvorila oko 700 radnih mesta.

„Drago nam je da slavimo osmi rođendan baze u Beogradu. Srećni smo što je Beograd pre osam godina postao naša baza, a mi u državi prvi low-cost prevoznik. Do sada nam je poverenje ukazalo preko 4,2 miliona putnika. Posvećeni smo Beogradu i Srbiji i nadamo se da ćemo u budućnosti proslaviti još mnogo godišnjica“, izjavio je Rado Andraš, menadžer korporativnih komunikacija u Wizz Air-u.

Wizz Air je ove godine proširio svoje poslovanje u Srbiji uvođenjem rute Beograd – Lion, kao i ponovnim uspostavljanjem linije na relaciji Niš – Malme, čime će se kapaciteti uz postojeće rute povećati i do gotovo milion putnika godišnje, što je za 13% više nego u prethodnoj godini. Vodeći niskotarifni avio prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi će tako ove godine prevoziti putnike iz Srbije na 20 destinacija u 8 zemalja, računajući oba aerodroma u Beogradu i Nišu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije