Zbog štrajka aerodromskih radnika Berlin danas bez letova

U vreme ITB sajma turizma u Berlinu, sindikat zaposlenih na aerodromima pokrenuo jednodnevni štrajk.

Datum / Date: 10.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

A member of Germany's mighty Verdi union takes part in a warning strike by ground services, security checks and check-in staff at Berlin Tegel airport, Germany, February 8, 2017. REUTERS/Hannibal Hanschke

Aerodromski operater Berlin Airport koji upravlja aerodromima Tegel (TXL) i Schoenefeld (SXF) u Berlinu objavio je da je zbog današnjeg štrajka aerodromskih radnika gotovo u potpunosti obustavljen saobraćaj.

Prema informacijama Berlinskih aerodroma otkazano je 455 letova na aerodromu Tegel i 204 na aerodromu Schoenefeld. Štajk je počeo danas, 10. marta u 6.15 i predviđeno je da traje do sutra, 11. marta u 4 sata.

Štrajk će najviše pogoditi putnike Lufthanse, Air Berlina, easyJet-a i Ryanair-a. Otkazan je i današnji let Air Serbije između Beograda i Berlina.

Aviokompanije su ogorčene ovim štrajkom Verdi sindikata, koji je zakazan u sred najvećeg sajma turizma na svetu, čuvenog ITB, koji se upravo održava na Berlinskom sajmu. „Zakazati štrajk u vreme ITB sajma je nerazumno“, smatra novi direktor Air Berlina Thomas Winkelmann.

Na dan štrajka hiljada posetilaca sajma iz celog sveta kreće svojim kućama, pa je u Berlinu trenutno prava gužva. Veliki broj putnika se vozovima prebacuje do drugih nemačkih gradova odakle će leteti nazad.

Verdi je organizovao štrajk zbog zahteva da se poveća satnica sa 11 na 12 evra.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije