Zbog štrajka aerodromskih radnika Berlin danas bez letova

Početna|VESTI|Info|Zbog štrajka aerodromskih radnika Berlin danas bez letova

Zbog štrajka aerodromskih radnika Berlin danas bez letova

U vreme ITB sajma turizma u Berlinu, sindikat zaposlenih na aerodromima pokrenuo jednodnevni štrajk.

Objavljeno:10. 3. 2017.|10:51Autor: Tagovi:, , , , , , , , |

Aerodromski operater Berlin Airport koji upravlja aerodromima Tegel (TXL) i Schoenefeld (SXF) u Berlinu objavio je da je zbog današnjeg štrajka aerodromskih radnika gotovo u potpunosti obustavljen saobraćaj.

Prema informacijama Berlinskih aerodroma otkazano je 455 letova na aerodromu Tegel i 204 na aerodromu Schoenefeld. Štajk je počeo danas, 10. marta u 6.15 i predviđeno je da traje do sutra, 11. marta u 4 sata.

Štrajk će najviše pogoditi putnike Lufthanse, Air Berlina, easyJet-a i Ryanair-a. Otkazan je i današnji let Air Serbije između Beograda i Berlina.

Aviokompanije su ogorčene ovim štrajkom Verdi sindikata, koji je zakazan u sred najvećeg sajma turizma na svetu, čuvenog ITB, koji se upravo održava na Berlinskom sajmu. „Zakazati štrajk u vreme ITB sajma je nerazumno“, smatra novi direktor Air Berlina Thomas Winkelmann.

Na dan štrajka hiljada posetilaca sajma iz celog sveta kreće svojim kućama, pa je u Berlinu trenutno prava gužva. Veliki broj putnika se vozovima prebacuje do drugih nemačkih gradova odakle će leteti nazad.

Verdi je organizovao štrajk zbog zahteva da se poveća satnica sa 11 na 12 evra.