Aerodrom Beograd: Rekordni rezultati u novembru

Novembarski rast saobraćaja na beogradskom aerodromu samo potvrđuje da se radi o godini apsolutnih rekorda.

Datum / Date: 03.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastavlja sa rekordima u svim segmentima poslovanja. Sada je već izvesno da će za nas ovo biti još jedna godina apsolutnih rekorda.

Beogradski aerodrom u drugoj polovini godine beleži mesečne rekorde. U novembru su zabeležena za ovaj mesec rekordna 331.242 putnika, čak 11 odsto više u odnosu na isti mesec prethodne godine, što je najveće procentualno mesečno povećanje u ovoj godini. U ovom periodu zabeleženo je i uvećanje poletanja i sletanja od 4 odsto.

U novembru je nastavljen i trend izrazitog poboljšanja redovnosti avio-saobraćaja u svim analiziranim segmentima. Više od 90 odsto letova započeto je bez kašnjenja, dok je samo 1,5 odsto letova započeto sa velikim kašnjenjem, što je dvostruko bolji rezultat u odnosu na isti mesec prošle godine. Prosečno kašnjenje je sa 8 smanjeno na manje od 6 minuta. Rezultati redovnosti saobraćaja u novembru su na odličnom nivou prema međunarodnim standardima, za aerodrome koji opslužuju oko 5 miliona putnika godišnje i za ovo doba godine.

Rekordi u obimu avio-saobraćaja odražavaju se i na finansijske rezultate. Ukupni prihodi ostvareni u prvih deset meseci 2016. godine iznose 60,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 58,9 miliona evra i veći su za 5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Neto dobit u ovom periodu iznosi 21,6 miliona evra i veća je za 22 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Prema trenutnim parametrima, očekuje nas najbolja godina u poslovanju AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd.

U budžet Republike Srbije i malim akcionarima uplaćeno je više od 1,7 milijardi dinara po osnovu dividende i međudividende, a početkom nedelje u budžet Republike Srbije uplaćeno je 300 miliona dinara po osnovu međudividende za 2016. godinu.

(Saopštenje Aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije