airBaltic uvodi devet novih linija od marta 2017.

Sa dolaskom novog aviona u flotu airBaltic-a ova kompanija započinje novu eru ekspanzije i najavljuje najmanje devet novih linija.

Datum / Date: 02.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Počev od narednog letnjeg reda letenja airBaltic (BT), koji počinje 27. marta 2017. letonska avio-kompanija airBaltic će uspostaviti najmanje devet novih linija.

Prema preliminarnom planu koji je predstavljen novinarima u Rigi povodom dočeka prvog aviona Bombardier C Serije CS300, airBaltic će od letnje sezone leteti od Rige do Ženeve (Švajcarska), Aberdina (Velika Britanija), Stavangera (Norveška), Geteborga (Švedska), Tampera (Finska), Katanije (Italija) i Odese (Ukrajina). Pored ovih sedam novih linija u planu su i dve iz Vilnjusa i to prema Parizu i Minhenu.

„airBaltic omogućava veoma važnu vezu Baltičkog regiona sa celim svetom.  U sklopu našeg poslovnog plana ‘Horizon 2021’ predviđeno je uspostavljanje direktnih linija do značajnih aerodroma, pa ćemo tokom 2017. uspostaviti najmanje osam novih destinacija zahvaljujući postepenom uključivanju novog Bombardier-ovog aviona CS300 što predstavlja izuzetno dostignuće naše kompanije, koja će biti prvi operator ovog najmodernijeg putničkog aviona“, izjavio je Martin Gaus (Martin Gauss), generalni direktor airBaltic-a.

Letonska avio-kompanija trenutno leti do 60 gradova iz svoje matične baze u Rigi. Ova kompanija je pre nekoliko godina kratko odražavala i redovnu liniju od Rige do Beograda, ali je zbog tadašnjih finansijskih i operativnih problema linija, zajedno sa još nekoliko, ugašena.Krajem prošle godine airBaltic se raspitivao u Beogradu o mogućnostima za ponovno uspostavljanje direktnog saobraćaja između dva grada, ali je nakon višemesečnog razmatranja i detaljne analize odustao u poslednjem trenutku.

Ipak moguće uspostavljanje leta do Beograda

gauss2U razgovoru za sajt Aviatica, Martin Gaus, generalni direktor airBaltic-a je rekao:

„Beograd nam je veoma interesantan. Nismo ga još objavili, ali sve je moguće“.

On je potvrdio da se Beograd razmatra kao potencijalna nova destinacija. Na pitanje da li to znači da se može desiti da linija do Beograda bude uspostavljena već sledeće godine, Gaus je odgovorio da ne može to još da potvrdi.

„Mi veoma blisko sarađujemo sa Air Serbijom i voleli bismo da naše dve avio-kompanije zajednički uspostave ovu liniju, pa da imamo kod-šer između Beograda i Rige. To bi bilo najbolje. Postoji veliki potencijal na toj ruti, ali da bi linija bila uspostavljena ipak nam je potrebna zajednička akcija sa srpskim partnerom“, rekao je Gaus.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije