Air France u Parizu otvorio novi salon za putnike biznis klase

Air France je na aerodromu Charles de Gaulle (CDG) u Parizu otvorio novi salon za putnike biznis klase.

Datum / Date: 17.07.2018.

Autor / Author: Aviatica

Na aerodromu Charles de Gaulle (CDG) u Parizu, svečano je otvoren novi salon za putnike viših klasa aviokompanije Air France. Salon se nalazi na Terminalu 2E u holu L. Površine je 3200 kvadratnih metara i raspolaže kapacitetom za 540 putnika.

Kroz aerodromske salone za putnike viših klasa aviokompanije Air France širom sveta prođe preko 60 miliona putnika godišnje, pa su ovoj kompaniji odlučili da salonsku uslugu unaprede i osavremene.

Najnoviji salon putnicima nudi vrhunsku uslugu i udobnost. U okviru salona nalazi se bar Le Balcon, koji je dizajnirao poznati francuski arhitekta Matju Leanije tako da jedinstvenom arhitekturo posetiocima daje osećaj između neba i zemlje. Svakog dana između 19 i 21 sat posetioci će moći da uživaju u izboru koktela specijalno osmišljenih od strane glavnog barmena čuvenog hotela Lankaster u Parizu.

U delu salona za ručavanje nalazi se restoran otvorenog tipa „Gourment table“ gde kuvari na otvorenom pripremaju brojne specijalitete za putnike, a savršene ukuse upotpunjuje odlična selekcija vina i penušavih vina koju je odabrao Paolo Baso, zvanično najbolj somelijer na svetu za 2013. godinu.

Salon poseduje i wellness centar na čak 550 kvadratnih metara koji između ostalog nudi i dve salune, tuševe, prostor za odmor i relaksaciju i kozmetički salon koji će održavati poznata francuska kozmetička kuća Clarins.

Uobičajeni sadržaji u salonu ne izostaju, pa će tako putnici na raspolaganju imati i tihe zone rezervisane za opuštanje ili sastanke, kioske sa štampom iz celog sveta, radne stolove i posebne prostorije za decu u kojima će nalaziti igračke i video konzole za igranje igrica.

Salon ima i koktel i detoks bar namenjen za opuštanje i osveženje u kratkoj pauzi između letova.

Posetioci salona će imati na raspolaganju i pomoć Air France-ovog osoblja kod koga će moći da zakažu tretman u sauni, da izvrše sve promene letova ili da obave online kupovinu.

U saopštenju za medije Air France-a se navodi da je novi salon na pariskom aerodromu jedna u nizu investicija iz paketa od 900 miliona evra koliko će u narednih nekoliko godina (do 2021.) biti uloženo u renoviranje salona i unapređenja putničkih kabina u celokupnoj floti. Ove investicije se neće odraziti na cene aviokarata, poručuju iz Air France-a.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije