TAROM kupuje pet aviona Boieng 737 MAX 8

Početna|VESTI|TAROM kupuje pet aviona Boieng 737 MAX 8

TAROM kupuje pet aviona Boieng 737 MAX 8

Rumunski TAROM naručio pet novih aviona 737 MAX 8 od Boeing-a i najavio četiri nove linije.

Objavljeno:18. 7. 2018.|09:33Autor: Tagovi:, , |

Rumunska nacionalna aviokompanija TAROM je novi kupac aviona 737 MAX 8, potvrdio je Boeing na vazduhoplovnom sajmu Farnborough, koji se održava u Engleskoj.

Kataloška vrednost narudžbine je 586 miliona američkih dolara. Isporuka novih aviona bi trebalo da bude završena u narednih pet godina.

„737 MAX je avion izuzetnih karakteristika koji će nam omogućiti pouzdanost i efikasnost, a našim putnicima pružiti kvalitetniju uslugu. Sa novim avionom ćemo biti u mogućnosti da poboljšamo neke od postojećih ruta i da otvorimo nova tržišta. Ova narudžbina predstavlja početak značajnih promena za TAROM“, izjavio je generalni direktor rumunske kompanije Wolff Werner-Wilhelm.

Prema pisanju rumunskih medija, ugovor sa Boeing-om uključuje i tehničku podršku Boeing-a TAROM-u u održavanju postojeće flote. U isto vreme TAROM je zaključio i ugovor o iznamljivanju dva aviona 737-800 NG, a najavljene su i brojne nove linije.

U narednih nekoliko meseci Bukurešt će dobiti direktnu vezu sa Odesom u Ukrajini, Tbilisijem u Gruziji, Bakuom u Azerbejdžanu i Jerevanom u Jermeniji.