Air Serbia i Turkish Airlines dodatno proširili kod-šer saradnju

Air Serbia stavila svoj kod na letove do Ankare, a Turkish Airlines na letove iz Kraljeva i Niša do Istanbula.

Datum / Date: 03.03.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia i Turkish Airlines najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim kod-šer sporazumom, koji će se proširiti na destinacije u okviru mreža dve avio-kompanije.

Proširenje kod-šer sporazuma je zvanično potpisano u Istanbulu u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije – Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.

Dve avio-kompanije, koje već imaju kod-šer sporazum za međusobne letove između Beograda i Istanbula, dodatno su unapredile saradnju time što je Air Serbia dodala svoj kod (JU) na letove Anadolujet-a, podružnice Turkish Airlines-a, između turske prestonice Ankare i glavnog grada Srbije Beograda. U isto vreme, Turkish Airlines dodao je svoj kod (TK) na letove Air Serbije između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži Turkish Airlines-a.

Avio-kompanije već imaju kod-šer saradnju za letove iz Beograda do Banjaluke, Tivta i Ankare, i iz Istanbula za Ankaru, Izmir, Adanu, Antaliju, Dalaman, Gazijantep, Kajzeri, Konju, Trabzon, Gazipašu, Bodrum, Odesu, Kijev, Aman, Kairo, Tel Aviv, Niš, Kraljevo.

Uzimajući u obzir komplementarnu strukturu rasporeda oba prevoznika i recipročnih sporazuma, putnicima obe avio-kompanije biće omogućeno da uživaju u nesmetanoj povezanosti preko njihovih matičnih aerodroma.

Zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje.

Foto: Air Serbia

 

“Kao Turkiš erlajns, zadovoljstvo nam je što proširujemo postojeću saradnju kroz ovaj unapređeni kod-šer sporazum sa kompanijom Er Srbija. Uvođenjem novih kod-šer letova na nekoliko destinacija u Srbiji, Turskoj i Balkanu, putnici počinju da koriste pogodnosti većeg izbora prilikom organizacije putovanja. Nadamo se da ćemo sa unapređenim bilateralnim pravima pružiti dodatne mogućnosti našim putnicima u narednom periodu. Ovom prilikom bih želeo da zahvalim g. Mareku i njegovom timu na trudu kako bi se realizovalo ovo unapređenje. Bez sumnje, ovaj korak takođe daje značajan doprinos bilateralnim odnosima dveju zemalja,“ rekao je Bilal Ekši, generalni direktor kompanije Turkiš Erlajns.

“Unapređivanje naše komercijalne saradnje sa kompanijom Turkiš Erlajns je počelo sredinom 2020. godine, samo nekoliko meseci nakon izbijanja pandemije korona virusa, koja je potpuno promenila avio-saobraćaj. Uprkos činjenici da smo morali da radimo na daljinu, uspeli smo da dogovorimo izuzetno uspešnu saradnju na letovima između naših matičnih aerodroma, koja se brzo proširila na dodatne destinacije. Velika mi je čast što sada možemo da potpišemo dodatno proširenje kod-šer sporazuma između dve kompanije na direktan način, sastankom dva generalna direktora, i tako formalizujemo još bolju saradnju u narednim mesecima i godinama, nadajmo se, uz slabljenje pandemije i globalni oporavak avio-saobraćaja,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor kompanije Air Serbia.

Turkish Airlines, koja leti u više zemalja i na više destinacija nego bilo koja druga avio-kompanija na svetu, trenutno održava ukupno preko 300 međunarodnih putničkih i teretnih destinacija, u 128 zemalja. Od osnivanja kompanije 1927. godine, Air Serbia je lider u avio-saobraćaju u Jugoistočnoj Evropi. U 2022. Air Serbia će pokrenuti 12 novih destinacija širom Evrope i Bliskog Istoka, sa tri aerodroma u Srbiji.

Foto: Air Serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije