Air Serbia i Turkish Airlines potpisali kod-šer sporazum

Srpski i turski nacionalni avio-prevoznici, Air Serbia i Turkish Airlines potpisali kod-šer sporazum na liniji Beograd - Istanbul.

Datum / Date: 07.08.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia, srpski nacionalni avio-prevoznik i Turkish Airlines, nacionalna avio-kompanija Turske, postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje kod-šer ugovorom, koji će biti potpisan u bliskoj budućnosti i pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije, navedeno je u zajedničkom saopštenju dve kompanije.

Unapređenjem partnerstva, Air Serbia i Turkish Airlines će moći da dodaju sopstvenu oznaku za let (marketing kod) na letove drugog partnera na relaciji Beograd-Istanbul, od 15. avgusta.  Na osnovu ovog sporazuma, pored linije Beograd – Istanbul, saradnja dveju kompanija biće proširena i na letove Air Serbije između Beograda i Banjaluke i Tivta i letove Turkish Airlines-a na letove između Istanbula i Ankare, Kajzerija, Izmira, Konje, Adane, Antalije, Trabzona, Gazipaše, Dalamana, Bodruma i Gaziantepa.

Zahvaljujući proširenom ugovoru o saradnji, putnici iz Beograda će na raspolaganju imati najbolju ponudu za putovanje u Istanbul, jedan od najvećih turističkih i saobraćajnih centara na svetu, a preko njega i za druge, dalje destinacije, dok će zajednički letovi takođe nuditi brze i dobre veze putnicima koji iz Istanbula putuju za Beograd i druge gradove.

„Veoma smo zadovoljni razvojem saradnje sa Turkish Airlines-om kroz ovo kod-šer partnerstvo, koje će putnicima obe kompanije omogućiti veći izbor i fleksibilnost prilikom planiranja putovanja. Uvereni smo da će ovo inspirativno i strateški važno partnerstvo unaprediti međusobne ekonomske odnose dveju zemalja. Sa velikim zadovoljstvom iščekujemo putnike partnerske kompanije Turkish Airlines na našim letovima ka Beogradu i drugim gradovima koje obuhvata saobraćajna mreža Air, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije Air Serbije.

Komplementarna struktura redova letenja oba avio-prevoznika i sporazum kojim se obezbeđuje njihova međusobna usklađenost omogućiće putnicima da uživaju u svim prednostima dobre povezanosti na matičnim aerodromima obe kompanije.

Saobraćajna mreža Turkish Airlines-a, koja obuhvata više zemalja i inostranih destinacija od bilo koje druge avio-kompanije na svetu, trenutno opslužuje preko 300 putničkih i robnih destinacija u 127 zemalja.

Od svog osnivanja 1927. godine, Air Serbia je lider u vazdušnom prevozu jugoistočne Evrope. Tokom 2019. godine, Air Serbia je uvela 23 nove destinacije širom Evrope i Afrike, koje opslužuje iz tri saobraćajna centra u Srbiji.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije