Udes aviona Air India Express na aerodromu u Kalikutu

Avion avio-kompanije Air India Express se srušio prilikom sletanja na aerodrom u Kalikutu i prepolovio se na pola.

Datum / Date: 07.08.2020.

Autor / Author: Aviatica

Avion B737 indijske avio-kompanije Air India Express, sa 184 putnika i sedam članova posade se srušio prilikom sletanja na aerodrom u Kalikutu (Kožikode).

Avion je bio na letu IX1344 iz Dubaija (DXB) do Kalikuta (CCJ). Kalikut ili Kožikode kako ga još zovu je veliki i poznati grad i turistički centar na obalama Arapskog mora na jugozapadu Indije u saveznoj državi Kerala.

Prvi snimci sa mesta nesreće pokazuju da se avion prepolovio na dva dela, ali se nije zapalio. Iz olupine je spasen veći broj putnika, ali još uvek nije poznato koliko ima poginulih. Prve informacije su ukazivale da je među poginulima i kapetan aviona. Prema najnovijim vestima iz indijskih medija poginulo je najmanje deset osoba, a navodi se i da je najmanje 15 osoba u kritičnom stanju.

Specijalizovani sajt koji prati avionske nesreće i incidente piše, pozivajući se na podatke sa radara, da je kapetan prilikom prvog pokušaja sletanja odustao na visini od 2.700 stopa i da je potom kružio oko 20 minuta iznad aerodroma. Do izletanja sa piste je došlo prilikom drugog pokušaja sletanja, koje je obavljeno po veoma jakoj kiši.

Foto: Twitter

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije