Air Serbia najavila više letova tokom zimskog reda letenja

Aviokompanija Air Serbia se oglasila povodom prelaska na zimski red letenja i najavila za četvrtinu više letova nego prethodne zime.

Datum / Date: 29.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

U nedelju, 27. oktobra, počeo je sa primenom zimski red letenja, koji će važiti do 28. marta 2020. godine. Srpski nacionalni avio prevoznik Air Serbia, saopštava da će u ovogodišnjem zimskom redu letenja ostvariti značajno povećanje saobraćajnih operacija.

Prema saopštenju, u špicu zimske sezone (oko Nove godine i Božića) planirano je 596 letova nedeljno, što je za 18 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Van zimskog špica, planirano je 532 leta nedeljno što je za 24 posto više nego prošle godine.

Ovogodišnja zimska mreža Air Serbije proširena je sa sedam novih destinacija za koje su putnici u proteklom periodu pokazivali najveće interesovanje. Nacionalna aviokompanija će za Krasnodar leteti tri puta nedeljno, a za Madrid, Barselonu, Kairo, Rijeku, Helsinki i Kijev dva puta. Air Serbia će povećati i broj letova na popularnim linijama iz Beograda za Ljubljanu, Skoplje, Bukurešt, Larnaku, Solun, Tiranu i Veneciju.

Linije koje su ovog leta uvedene iz Niša biće aktuelne i tokom zimske sezone, osim letnjih sezonskih letova za Tivat i linije za Budimpeštu koja se ukida zbog slabog interesovanja.

Nacionalni avio-prevoznik će sa svoje nove baze Aerodroma Konstantin Veliki nastaviti da leti za Bolonju, Frankfurt Han, Fridrihshafen, Geteborg, Hanover, Karlsrue / Baden-Baden, Ljubljanu, Nirnberg, Rim i Salcburg.

Najfrekventnija destinacija ostaje Podgorica sa 21 nedeljnim letom, a slede je Cirih sa 19 i Ljubljana sa 17 nedeljnih letova tokom špica sezone u decembru i januaru. Među ostalim najfrekventnijim destinacijama su Beč sa 14, Pariz sa 13, Atina, Tirana i Zagreb sa deset, kao i Skoplje, Bukurešt i Amsterdam sa osam nedeljnih letova u istom periodu. Dnevni letovi za Berlin, Sofiju, Sarajevo, Prag, Milano i Rim biće aktuelni takođe tokom špica sezone, a istom dinamikom leteće se za Maltu i Sankt Peterburg tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Novi kod-šer sporazum

Air Serbia i finska nacionalna aviokompanija Finnair, su uspostavile saradnju potpisivanjem kod-šer (code share) sporazuma. Sporazum je već stupio na snagu sa zimskim redom letenja, od 27. oktobra. Prema njemu, Air Serbia će dodati svoju oznaku leta (JU) na letove koje Finnair obavlja između Helsinka i Beča, Praga, Berlina, Kopenhagena, Stokholma, Geteborga, Osla, Rige, Vilnjusa, Tartua i Talina. Kod će biti dodat i na veliki broj domaćih destinacija unutar Finske među kojima su i gradovi Vasa, Rovanijem, Tampere i Turku.

Finnair će svoju oznaku leta (AY) dodati na letove Air Serbije između Beograda i Helskinkija, ali i iz Beograda i Beča, Praga, Berlina, Tirane, Bukurešta, Sofije, Skoplja, Podgorice, Sarajeva, Tivta, Larnake i Soluna.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije