Air Serbia počela sa letovima za Ženevu

Air Serbia je 1. marta 2021. uspostavila redovnu liniju između Beograda i Ženeve.

Datum / Date: 01.03.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia je danas, 1. marta, letom JU 470 avionom Airbus A319, uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Ženeve. Srpska nacionalna aviokompanija planira da do svoje druge destinacije u Švajcarskoj saobraća dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Inauguracioni let je dočekan tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“ na Međunarodnom aerodromu Ženeva, koji je po broju putnika drugi po veličini u Švajcarskoj, posle vazdušne luke u Cirihu. Povodom prvog leta upriličena je svečana ceremonija sa simboličnim presecanjem vrpce, kojoj su prisustvovali predstavnici Air Serbije i Međunarodnog aerodroma Ženeva.


Red letenja

  • JU470 / ponedeljak / Beograd (BEG) 07.00 / Ženeva (GVA) 09.50
  • JU471 / ponedeljak / Ženeva (GVA) 09.50 / Beograd (BEG) 11.45
  • JU474 / petak / Beograd (BEG) 17.40 / Ženeva (GVA) 19.45
  • JU475 / petak / Ženeva (GVA) 20.30 / Beograd (BEG) 22.25

Aerodrom na koji sleće srpski nacionalni avio-prevoznik udaljen je četiri kilometra od centra Ženeve, sa severnom granicom duž graničnog prelaza između Švajcarske i Francuske, što omogućava ulazak u obe zemlje direktno sa aerodroma.

„Raduje nas što smo, uprkos trenutnim okolnostima, dodatno proširili mrežu destinacija i doprineli još boljoj povezanosti između Srbije i Švajcarske. Imajući u vidu da više od 30.000 srpskih državljana živi u zapadnoj Švajcarskoj i susednoj Francuskoj, prepoznali smo potrebu za uvođenjem ove rute kako bismo im omogućili lakši pristup i bolju konekciju sa domovinom“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Putnici Air Serbije povratnu aviokartu do Ženeve mogu pronaći po ceni počev od 52 evra, uz dodatnih 50 odsto popusta na karte za decu. Poznati mondenski grad, smešten na najvećem evropskom jezeru, planiran je kao jedna od šest najavljenih novih destinacija prethodne godine, od čega se privremeno odustalo zbog pandemije korona virusa.

Letovi ponedeljkom će omogućiti dobru povezanost iz Ženeve ka drugim destinacijama do kojih srpska nacionalna aviokompanija leti sredinom dana, kao što su Atina, Istanbul, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

Air Serbia preporučuje svim putnicima koji razmatraju da putuju u Ženevu da sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima Švajcarske prethodno provere da li im je, u skladu sa najnovijim merama, dozvoljeno da tamo otputuju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije