Air Serbia pojačava saobraćaj prema Crnoj Gori

Nakon prestanka rada crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines, Air Serbia je odlučila da pojača saobraćaj ka Crnoj Gori.

Datum / Date: 28.12.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia je donela odluku da pojača saobraćaj prema Crnoj Gori, nakon što je od subote, 26. decembra crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines obustavila sve operacije.

Odgovor Air Serbije je usledio istog dana saopštenjem da se preduzimaju konrektne mere da bi se odgovorilo pojačanoj potražnji u putničkom avio saobraćaju između Srbije i Crne Gore.

„Imajući u vidu nove okolnosti nastale usled obustave saobraćaja Montenegro Airlines-a, Air Serbia je u najkraćem roku povećala svoje kapacitete za putovanja između dve zemlje, uvođenjem dodatnih letova i povećavanjem kapaciteta kroz promenu tipa aviona“, navedeno je u saopštenju izdatom u nedelju, 27. decembra.

Uvedena su četiri nova, dodatna leta ka Crnoj Gori, a na sedam postojećih letova zamenjen je tip aviona. Umesto planiranih turbo-elisnih aviona ATR na ovim letovima biće angažovani mlazni avioni tipa Airbus A319 i A320, koji imaju dvostruko veći broj sedišta.

Osim ovih promena, Air Serbia će na aerodromima u Tivtu i Podgorici kao i na beogradskom aerodromu angažovati „dodatne resurse, da bi uslužila sve putnike u novim okolnostima“, stoji u saopštenju kompanije.

Air Serbia će nastaviti da prati razvoj situacije i tražnje na linijama između Beograda i Crne Gore i dodatno će prilagođavati saobraćaj prema potrebama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije