Turska obustavila međunarodni avio-saobraćaj

Turska je obustavila međunarodni avio-saobraćaj i ograničila letove u domaćem saobraćaju.

Datum / Date: 30.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Turska je 27. marta donela odluku o obustavi međunarodnog avio-saobraćaja.

Turkish Airlines, najveća aviokompanija u Turskoj i jedna od najvećih na svetu, saopštila je da je od 27. marta privremeno obustavila sve svoje letove u međunarodnom saobraćaju.

Što se tiče letova u domaćem saobraćaju oni će se obavljati u skladu sa novim merama koje je propisala turska vlada. Ukida se većina letova u domaćem saobraćaju. Letovi do Adane, Ankare, Antalije, Dijarbakira, Erzuruma, Gaziantepa, Istanbula, Izmira, Kajzerija, Konje, Malatije, Samsuna, Trabzona i Vana će biti održavani ali u smanjenom obimu.

Svi putnici u domaćem saobraćaju su obavezni da poseduju zvaničnu dozvolu koju će izdavati lokalne vlasti. Oni koji ne budu imali tu dozvolu neće biti primljeni na let. Centri za izdavanje dozvola će biti otvoreni na samim aerodromima.

Prema aktuelnom redu letenja, Turkish Airlines očekuje da će od 17. aprila početi da obnavlja letove u međunarodnom saobraćaju. Letovi na liniji između Istanbula i Beograda su takođe planirani od 17. aprila, s tim da će to zavisiti od ograničenja koja budu važila u Srbiji i Turskoj u tom trenutku.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije