Air Serbia prva po popunjenosti kapaciteta na letovima do Njujorka

Air Serbia zajedno sa aviokompanijom KLM deli prvo mesto po popunjenosti putničke kabine na direktnim letovima do Njujorka.

Datum / Date: 03.11.2020.

Autor / Author: Aviatica

Prema podacima Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi (JFK) u Njujorku za septembar 2020. godine, Air Serbia se sa rezultatom od 67 odsto nalazi na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta (putničke kabine) za prevoz putnika na letovima do Velike jabuke.

Na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, poznatog i kao „Kapija Amerike“ jer predstavlja glavni ulaz u zemlju za internacionalne posetioce, srpski nacionalni avio-prevoznik deli prvo mesto sa holandskom aviokompanijom KLM. Na drugom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika nalaze se kompanije Etihad i Egypt Air, a na trećem mestu Asiana.

„Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima koji su dobar pokazatelj da, uprkos pandemiji koronavirusa, linija za Njujork dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih linija Air Serbije. Sjedinjene Američke Države su veliko i važno tržište koje je, zahvaljujući nama kao jedinoj aviokompaniji u regionu sa redovnom direktnom linijom preko Atlantika, dostupno Srbiji i celoj jugoistočnoj Evropi. Prema podacima njujorškog aerodroma, nalazimo se na vrhu liste i kada je u pitanju tačnost saobraćaja (On-time Performance), odnosno poletanje aviona do 15 minuta od planiranog vremena polaska,“ izjavio je Džordž Petković, regionalni direktor Air Serbije za Severnu i Južnu Ameriku.

Air Serbia do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom. U planu je da se u periodu od 14. decembra do 4. januara obavlja dodatni let ponedeljkom, dok će se dodatni letovi petkom obaviti 18. decembra i 1. januara 2021. godine. Uz planirane dodatne letove, nacionalna aviokompanija će u periodu oko božićnih i novogodišnjih praznika do Njujorka saobraćati i do četiri puta nedeljno. Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna do 28. oktobra, Air Serbia je obavila 71 let za Njujork i prevezla 26.121 putnika. Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti Air Serbije, Airbus A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije