SWISS zbog praznika uvodi tri leta od Ciriha do Niša

Zbog pojačane tražnje SWISS se privremeno vraća na liniju između Ciriha i Niša u vreme novogodišnjih praznika.

Datum / Date: 04.11.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Reust / Wikimedia

Švajcarska aviokompanija SWISS najavila je uvođenje tri specijalna leta na liniji Cirih (ZRH) – Niš (INI). Ova kompanija je jedno vreme održavala redovnu liniju do Niša ali je ona ukinuta.

Letovi između Švajcarske i Srbije su ponovo uspostavljeni nakon višemesečne pauze zbog obostranih restriktivnih mera dve zemlje usled pandemije koronavirusa. Kako su se odmah po uspostavljanju pokazali veoma uspešnim i traženim i SWISS i Air Serbia su povećale broj letova na liniji između Ciriha i Beograda.

SWISS je sada otišao korak dalje i najavio je obavljanje tri specijalna leta u vreme novogodišnjih praznika na liniji od Ciriha do Niša. Letove će u ime SWISS-a obaviti aviokompanija Helvetic Airways prema ugovoru o najmu aviona i posade.

Planirani su letovi u subotu 19. decembra, nedelju 27. decembra i subotu 2. januara 2021. Na svim letovima će biti angažovan avion Embraer E190-E2 sa 110 putničkih mesta.

Polazak iz Ciriha za Niš (LX1422) planiran je u 9.45, sa dolaskom na niški aerodrom u 11.40. Povratak iz Niša (LX1423) je planiran u 13.05, a dolazak u Cirih je predviđen u 15.15.

Početna cena aviokarte sa svim uračunatim taksama je 149 evra.

Foto: D. Reust / Wikimedia
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije