Air Serbia uvela BagJourney servis za praćenje zagubljenog prtljaga

U aviosaobraćaju je sve manje zagubljenog prtljaga, a za to su najzaslužnije inovativne tehnologije poput BagJourney programa.

Datum / Date: 12.09.2017.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia je pristupila globalnom programu za praćenje kretanja predatog prtljaga tokom svih faza putovanja.

SITA, vodeći proizvođač tehnologije za avio industriju, razvio je ovaj program nazvan BagJourney. On koristi podatke o predatom prtljagu koji se skupljaju sa svih aerodroma uključenih u sistem kako bi se pratilo njegovo kretanje već od same pradaje prilikom prijave putnika na let pa dalje preko sortiranja, prolaska kroz bezbednosne provere, utovara u kargo kontejnere i avione i na kraju do dostaljanja na dolazni aerodrom.

Ovaj program će omogućiti Air Serbiji (Air Serbia, JU/ASL) da brzo utvrdi tačnu lokaciju prtljaga u situacijama kada se on zagubio. U saopštenju za javnost Air Serbia je navela da je ova usluga za sada omogućena na beogradskom i još 16 drugih aerodroma do kojih leti, uključujući aerodrome Heathrow u Londonu, Šeremetjevo u Moskvi i JFK u Njujorku. Očekuje se da će u narednim mesecima usluga biti dostupna i na drugim aerodromima.

Zahaljujući novoj tehnologiji zaposleni u Air Serbiji koji se bave izgubljenim prtljagom sada će moći u realnom vremenu prate prtljag koji traže, da odmah utvrde njegovu poslednju lokaciju i efikasnije rešavaju situacije sa zagubljenim prtljagom. „Znamo kkoliko je isporuka prtljaga na vreme važna za naše goste i sigurni smo da će BagJourney unaprediti iskustvo putovanja“, rekao je povodom puštanja u rad ovog servisa Deklan Keler, izvršni direktor Air Serbije za saobraćaj.

BagJourney program je spojen sa SITA World Tracer platformom, globalnim sistemom za praćenje i usklađivanje prtljaga koji putnici mogu da iskoriste da lociraju svoj zagubljeni prtljag.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije