Air Transat suspendovao sve letove do kraja aprila zbog mera protiv korone

Zbog najnovijih restriktivnih mera za putovanja koje su uvedene u Kanadi, Air Transat odlučio da privremeno obustavio avio-saobraćaj.

Datum / Date: 01.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Transat

Prateći najnovije mere kanadskih vlasti, aviokompanija Air Transat je saopštila da privremeno prekida celokupan avio-saobraćaj.

Kanadska aviokompanija je saopštila 29. januara da će obustaviti sve svoje letove do 30. aprila, ali da će do 13. februara nastaviti da obavlja letove koji će imati status repatrijacionih kako bi sve svoje putnike, koji su kanadski državljani i nalaze se u inostranstvu, mogla da vrati u domovinu.

Prema najnovijim merama kanadskih vlasti zabranjuju se svi letovi od/do Meksika i Karipskog regiona i uvodi se obavezan karantin za sve putnike u dolasku u Kanadu.

Iako Evropa nije na spisku prema novim kanadskim merama, Air Transat je odlučio da obustavi sve letove, jer bi putnici koje bude dovozio u Kanadu morali da osim posedovanja negativnog PCR testa na koronavirus morali da budu smešteni u karantin o sopstvenom trošku.

U periodu do 13. februara, Air Transat planira da obavi na desetinu repatrijacionih letova. Putnici koji poseduju karte za letove od 13. februara do 30. aprila biće automatski prebačeni na ranije ili kasnije letove. Oni kojima ne bude odgovarala promena rezervacije moći će da u potpunosti refundiraju novac koji su dali za kartu.

Air Transat je aviokompanija koja je fokusirana na turističke destinacije i putnicima nudi ne samo aviokarte već i kompletne aranžmane za odmor. Leti do 60-tak destinacija u 25 zemalja Amerike i Evrope, sa veoma jakim vezama ka Karibima, Zapadnoj Evropi i Mediteranu. Kompanija je do pre korona-krize održavala sezonsku avio-liniju između Toronta i Zagreba, a postojao je plan da se u mrežu linija ubaci i Dubrovnik. Air Transat je prisutan i na tržištu Srbije na komercijalnoj osnovi, a regionalno prodajno predstavništvo za zemlje bivše Jugoslavije je u Beogradu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije