Airbus i Kina produbljuju saradnju

Airbus koji u Kini već razvija svoje pogone za sklapanje aviona namerava da sa ovom državom dodatno proširi saradnju.

Datum / Date: 08.06.2017.

Autor / Author: Aviatica

(c) Businesstimes

Evropski proizvođač aviona Airbus i Kina su u Berlinu, 1. juna potpisali Memorandum o razumevanju u oblasti avio-industrije, kojim se saradnja dve strane dodatno biti poboljšana i proširena.

Memorandum o razumevanju su potpisali Fabris Brežije (Fabrice Bregier), komercijalni direktor Airbus-a i predsednik sektora za komercijalne avione, i He Lifeng, predsedavajući nacionalne razvojne i reformske komisije Kine (NDRC).

Memorandum se predviđa produbljivanje saradnje u koristi kako Airbus-a tako i kineske avio-industrije. Postojeća čvrsta saradnja dodatno će biti poboljšana u oblastima inženjersko-tehnološkog razvoja i inovacija u Kini, kako bi kineski podizvođači (proizvođači delova) bili bolje integrisani u celokupnu mrežu Airbus-a.

Saradnja dve strane je već veoma intenzivna imajući u vidu da Airbus u Kini poseduje pogone za sklapanje aviona. Centar za završetak radova na avionima iz familije A330 i centar za isporuke koji se nalaze u Tijanđinu imaće svoju prvu isporuku u septembru 2017, dok će pogon za sklapanje aviona iz familije A320neo namenjenih azijskom tržištu početi sa radom do kraja ove godine.

Obe strane će nastaviti sa saradnjom u oblasti vazdušnog saobraćaja kako bi odgovorili na sve brži razvoj kineske civilne avijacije i uz planove da se saradnja proširi i na helikopterski sektor.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije