Alitalia otkazala sve letove do Beograda tokom marta

Zbog širenja koronavirusa u Italiji, Alitalia je prinuđena da drastično redukuje saobraćaj, a otkazani su i letovi ka Beogradu

Datum / Date: 06.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ruifo / Flickr

Kako Aviatica saznaje, Alitalia je otkazala sve letove na liniji između Rima i Beograda tokom marta. Jutros su prvo bili otkazani svi letovi od 9. do 15. marta, ali su kasnije tokom dana otkazani svi letovi u martu, sve do 31. marta.

Letovi u otkazani zbog epidemije koronavirusa Covid-19 na Severu Italije, što je uzrokovalo drastičan pad tražnje za putovanjama u ovaj region, ali i celu Italiju.

Sve aviokompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su oni letovi ka najugroženijim područjima.

Kako nam je potvrđeno u ovoj kompaniji otkazano je više letova ka mnogim destinacijama, a među njima i Beograd. Ovo je već drugi talas otkazivanja letova. Prvi je bio 28. februara kada je kompanija izašla sa saopštenjem i rekla da su ostali gotovo bez putnika na domaćim linijima.

Popunjenost putničke kabine je pala na ispod 30 posto, što zahteva drastično smanjenje kapaciteta, kako bi se smanjili gubici. Alitalia se inače bori da preživi od kada je u maju 2017. u ovu kompaniju uveden stečajni postupak sa ciljem da se restruktuira i da se pronađe investitor. Rok za investitora ističe u naredne dve nedelje, a kompanija, koja je tek počela da popravlja svoje poslovanje sada se suočava sa ogromnim problemom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije