Lufthansa Group uvodi vanredne mere zbog krize izazvane koronavirusom

Lufthansa Group najavila mere štednje, prizemljenje cele flote A380 i otkazivanje čak 50 posto letova.

Datum / Date: 06.03.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Lufthansa Group

Zbog vanrednih okolnosti izazvanih širenjem koronavirusa Covid-19, Lufthansa Group će preduzeti drastične mere štednje u kompaniji. Razlog je drastičan pad rezervacija kao i brojni otkazani letovi.

Lufthansa Group, kompanija koja je vlasnik avio-prevoznika Lufthansa i Eurowings (Nemačka), Austrian (Austrija), SWISS (Švajcarska) i Brussels Airlines (Belgija), najavljuje značajno veće smanjenje broja letova nego što je to prvobitno bilo planirano i očekivano.

U zavisnosti od daljeg razvoja situacije, Lufthansa Group će otkazivati do čak 50 posto planiranih letova u narednim sedmicama tokom marta i aprila.

Kao dodatnu meru, zbog smanjenog broja letova i tražnje, biće prizemljena celokupna flota Airbus-ovih aviona A380, ukupno 14 letelica, koje se nalaze u floti avio-prevoznika Lufthansa (LH).

Ove mere se preduzimaju kako bi se umanjile finansijske posledice krize nastale zbog iznenadnog pada tražnje za letovima. Kompanija će momentalno zamrznuti sve procese zapošljavanja koji su u toku ili su planirani u narednom periodu. Postojećim zaposlenima je već ponuđen odlazak na neplaćeno odsustvo.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije