American Airlines otvara direktne linije do Praga i Budimpešte

American Airlines će od leta 2018. direktnim letovima povezati Filadelfiju sa Pragom i Budimpeštom.

Datum / Date: 16.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

American Airlines najavio uspostavljanje novih linija tokom narednog leta do Budimpešte (BUD) i Praga (PRG) koji će biti povezani direktno sa Filadelfijom (PHL). Osim ovih novosti biće pojačan saobraćaj između Čikaga i Venecije počev od 4. maja.

American je ovog leta uspostavio nove linije kojima je povezao Dalas (DFW) sa Amsterdamom i Rimom i Čikago sa Barselonom.

Ova američka aviokompanija sa zajedno sa svojim joint venture partnerima opslužuje 23 evropska grada sa više od 130 dnevnih polazaka. Budimpešta i Prag će biti potpuno novi gradovi na mapi destinacija ove kompanije.

Tri nove linije biće sezonske, a letovi će se odvijati u periodu od 4. maja 2018. do 27. oktobra 2018. U saopštenju aviokompanije American nije precizirano koliko puta nedeljno će leteti, ali je navedeno da će saobraćaj obavljati avioni Boeing 767-300 sa 209 putničkih mesta.

Prema preliminarnom redu letenja avion American-a će iz Filadelfije poletati uveče u 18.25, dolaziće u mađarsku prestonicu sledećeg dana u 9.35. Polazak iz Budimpešte planiran je za 11.35, a dolazak u Filadelfiju u 16 časova. Red letenja za Prag je gotovo identičan. Polazak iz Filadelfije je u 18.30, dolazak u Prag u 9.05 narednog dana, a povratak u 11.30 i dolazak u Filadelfiju u 3.10.

Budimpešta, koja je trenutno sa Severnom Amerikom povezana samo sezonskim direktnim letom ka Torontu koji obavlja aviokompanija Air Canada Rouge, od sledeće sezone će imati direktnu vezu sa čak četiri severno-američkog grada. Pored pomenutog Toronta i upravo najavljene Filadelfije, Budimpešta će dobiti i stalnu, celogodišnju vezu sa Njujorkom i Čikagom, koju će održavati aviokopanija LOT Polish Airlines. Ovi letovi će početi 3. odnosno 5. maja 2018.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije