Austrian i bečki aerodrom započeli probno brzo testiranje na Covid-19

Na bečkom aerodromu je u saradnji sa aviokompanijom Austrian otpočela test faza brzog testiranja putnika na antitela na virus Covid-19.

Datum / Date: 23.10.2020.

Autor / Author: Aviatica

(C) Flughafen Wien

Austrian Airlines je počeo eksperimentalno brzo testiranje putnika na antitela na virus Covid-19. Na bečkom aerodromu koji je baza ove kompanije putnici su u prilici da se pre ukrcavanja na let podrvgnu besplatnom testiranju.

U početnoj fazi testiraće se putnici na dobrovoljnoj bazi na letu OS229 do Berlina u periodu od 23. oktobra do 8. novembra 2020.

Testiranje je besplatno i obavlja se pre ukrcavanja na let na posebnim štandovima na gejtu. Putnici koji se testiraju dobiće rezultat testa u roku od 15 minuta ili putem poruke na mobilnom telefonu ili lično na štandu.

(C) Flughafen Wien

Na let će moći da se ukrcaju samo putnici sa negativnim testom, dok će oni pozitivni biti upućeni na dodatni pregled kod aerodromske medicinske službe kako bi se kompletirala njihova klinička slika.

Oni koji zbog pozitivnog testa ne budu mogli da se ukrcaju na planirani let moći će potpuno besplatno da zamene ili promene svoju aviokartu.

(C) Flughafen Wien

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije