Austrian poleteo za Los Anđeles

Austrian je još jedna aviokompanija Star Alliance koja uvodi direktnu liniju kojom povezuje Evropu i Los Anđeles.

Datum / Date: 12.04.2017.

Autor / Author: Aviatica

Austrian Airlines je 7. aprila uspostavio novu redovnu liniju između Beča (VIE) i Los Anđelesa (LAX). Na ovoj liniji biće uposlen najveći avion iz Austrianove flote, Boeing 777, a letovi će se obavljati šest puta sedmično.

„Već smo prisutni na Istočnoj obali SAD gde imamo direktne letove do Čikaga, Majamija, Vašingtona i dva aerodroma u Njujorku (JFK i EWR). Srećni smo što možemo da ponudimo novi let do Los Anđelesa i da na taj način po prvi put u naš red letenja uključimo i Zapadnu obalu SAD“, rekao je finansijski direktor Austriana Hajnc Lahinger (Heinz Lachinger).

Kako Austrian u svom saopštenju za medije povodom uspostavljanja direktnog leta kaže Los Anđeles je veoma popularna destinacija za brojne turiste iz Austrije. Navodi se da je ovaj višemilionska metropola sa svojim brojnim zabavnim sadržajima idealno mesto za turiste. U Austrianu takođe kažu i da očekuju da će čak dve trećine putnika iz Beča ka Los Anđelesu činiti transferni putnici iz ostalih destinacija Austrian Airlinesa u Evropi, posebno centralnoj i istočnoj.

Prema redu letenja Austrian će ka Los Anđelesu (OS 81) leteti svakodnevno osim nedeljom sa polaskom u 10 časova i dolaskom u 13.30. Povratak iz Los Anđelesa (OS 82) je planiran za 15.05, a dolazak na bečki aerodrom u 12.05 narednog dana. Veza sa Austrianovim letovima za Beograd postoji i veoma je kratka. Ka Kaliforniji je moguće otputovati iz Beograda preko Beča uz samo 35 minuta pauze na bečkom aerodromu, dok je u povratku pauza sat vremena. Standardna cena povratne karte sa svim taksama je oko 790 evra, dok je promotivna cena samo 599 evra.

C9F5y0vVwAA7BvA

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije