Austrian reorganizuje mrežu linija

Od zimskog reda letenja Austrian ukida linije ka Hongkongu, Havani, Kolombu i Lincu i pojačava linije ka Severnoj Americi i Kini.

Datum / Date: 13.07.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Austrian

Austrian je započeo sa reorganizacijom mreže linija koja će stupiti na snagu od oktobra 2018. U ovoj kompaniji su doneli odluku da od zimskog reda letenja, koji počinje krajem oktobra, ukinu linije za Hongkong, Havanu i Kolombo. Mesec dana ranije prestaće letovi na linijama za Isfahan i Širaz u Iranu, dok će linija ka Lincu u domaćem saobraćaju biti prepuštena austrijskim železnicama sa kojima Austrian ima ostvarenu saradnju. Linija do Majamija će takođe postati sezonska i biće prekinuta tokom zimskog reda letenja.

Osnovni razlog za reorganizaciju mreže linija je želja ove kompanije da pojača najpopularnije rute. Tako će umesto na ukinutim linijama avioni biti angažovani na pojačavanju saobraćaja ka Severnoj Americi i Kini. Letovi do Čikaga će postati svakodnevni, a letovi za Njuark (Njujork – EWR) će biti pojačani sa dva dodatna nedeljna leta na ukupno šest. Pet letova umesto dva biće obavljano i do Njujorka (JFK). Linije do Toronta, Pekinga i Šangaja će biti pojačane sa po jednim nedeljnim letom na ukupno pet nedeljno do sva tri grada. Nova linija ka Kejptaunu se uvodi 27. oktobra.

U obrazloženju odluke da se ukine linija ka Lincu iz Austrian-a kažu da je od pokretanja usluge AIRail u saradnji sa austrijskom nacionalnom železničkom kompanijom OBB zabeležena dvocifrena stopa rasta broja putnika. Putnici Austriana koji žele da idu do Linca mogu koristiti avionsku vezu do Beča, a potom železničku liniju do Linca. Popularnost ove opcije je razlog da se avionska veza sa Lincom prekine, tvrde u Austrian-u.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije