Aviatica na skupštini IATA i Svetskom vazduhoplovnom samitu u Seulu

IATA uz redovnu godišnju skupštinu u Seulu organizuje i Svetski vazduhoplovni samit, najvažniji događaj te vrste na svetu.

Datum / Date: 01.06.2019.

Autor / Author: Aviatica

Međunarodno udruženje vazdušnog saobraćaja, IATA, organizuje redovnu godišnju skupštinu u Seulu od 1. do 3. juna 2019.

Uz skupštinu na kojoj se sastaju izvršni direktori svih svetskih aviokompanija koje su članice IATA, održava se i Svetski vazduhoplovni samit (World Air Transport Summit). Kompletan događaj se održava u Kongresno-sajamskom centru COEX u Seulu uz pokroviteljstvo Korean Air-a, CNN-a, Airbus-a, Boeing-a i sponzorstvo mnogih drugih kompanija.

Aviatica i ove godine medijski pokriva ovaj najvažniji vazduhoplovni događaj, na poziv IATA-e i zahvaljujući Korean Air-u, koji je omogućio prevoz našem uredniku Draganu Nikoliću. On će narednih dana izveštavati sa ovog događaja, a sve izveštaje možete pratiti u posebnoj temi na našem sajtu

Prvi dan za izveštaje

Već tradicionalno, IATA prvog dana organizuje konferencije za medije sa izveštajima iz posebnih regiona. Ove godine izveštaji su počeli od Latinske Amerike, Evrope i Afrike, a nastaviće se drugog dana konferencije kada će biti predstavljen finansijski izveštaj za globalnu avio industriju za 2018. Otvaranje generalne skupštine povereno je generalnom direktoru IATA Aleksandru de Žunijaku, Akbar Al Bakeru, generalnom direktoru Qatar Airways-a i Valteru Čou, generalnom direktoru Korean Air-a.

IATA Europe Review

Foto: International Air Transport Association (IATA) AGM, 2019

Glavni program, u okviru Svetskog vazduhoplovnog samita, obuhvata predavanja na temu „Vizija budućnosti: Izazovi i mogućnosti“, a posebno interesanta tema će biti mladi izvršni direktori u avio industriji i njihova vizija budućnosti.

Trećeg dana konferencije biće organizovana zanimljiva predavanja o uticaju digitalizacije na promenu navika kod putovanja, kapacitetima evropskih aerodroma, borbi protiv trgovine ljudima, i unapređenjima za putnike sa posebnom potrebama.

Prateće događaje, koktele i prijeme, organizovaće alijanse Oneworld i Sky Team i Boeing, dok će Star Alliance-a, kako je to bila praksa i prethodnih godina, organizovati doručak svog generalnog direktora Džefrija Goha sa novinarima. Organizacija gala prijema je povereno Airbus-u, a zasebnu konferenciju za medije imaće i nacionalna aviokompanija Južne Koreje Korean Air.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije