U Ženevi u toku tradicionalna IATA godišnja konferencija za medije

Na tradicionalnim Danima medija svake godine u decembru, IATA u svom sedištu u Ženevi dočekuje svetske medije.

Datum / Date: 11.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: IATA

Aviatica se nalazi u sedištu IATA u Ženevi zajedno sa najvećim svetskim medijima koji prate avio saobraćaj, gde ova Međunarodna organizacija za vazdušni saobraćaj tradicionalno organizuje redovno godišnje obraćanje novinarima.

Ovogodišnji Dani medija će trajati dva dana, 11. i 12. decembra, sa posebno odvojenom konferencijom posvećenoj vazdušnom kargo saobraćaju.

Pored glavnog godišnjeg izveštaja IATA koje će novinarima izneti generalni direktor ove organizacije Aleksandar Žunijak, među temama konferencije biće i bezbednost u avio saobraćaju sa posebnim osvrtom na litijumske baterije i na sajber bezbednost.

Drugi dan konferencije će u potpunosti biti posvećen pitanju koje u poslednje vreme dobija izuzetno mnogo prostora u javnosti – uticaju avio saobraćaja na životnu sredinu i njena zaštita.

Osim glavnih tema, IATA će novinarima predstaviti neke od svojih tehnoloških inovacija i projekata na kojima se radi poslednjih godina, kao što su jedinstvena identifikacija (OneID), aeroromi budućnosti (The Transforming Airport – NeXTT).

Na Danima medija biće govora i o budućnosti putovanja osoba sa poteškoćama.

Aviosaobraćaj u regionu Amerike

Pre zvaničnog otvaranja konferencije, IATA kancelarija za Ameriku sa sedištem u Montrealu, je predstavila kratak izveštaj o stanju avio saobraćaja u zemljama Severne i Južne Amerike. Značajnu pažnju novinara privukla su najnoviji razvoj na tržištima Južne Amerike, ponovno uvođenje zabrane letova između SAD i Kube i rastući problem sa internet prevarama, zbog koga je IATA morala da pozove Interpol u pomoć. Čitajte o ovome u posebnom tekstu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije