Avion Turkish-a sa sumnjivim paketom preusmeren u Beograd

Zbog sumnjivog paketa koji je uočen u putničkoj kabini tokom leta za London, turski avion je hitno preusmeren na beogradski aerodrom.

Datum / Date: 26.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Avion Boeing 777 Turkish Airlines-a na letu od Istanbula (IST) do Londona (LHR) preusmeren je na beogradski aerodrom Nikola Tesla, posle malo više od sat vremena leta. Avion je na Teslu sleteo malo posle 9 časova.

Putnici koji se nalaze u zgradi terminala u Beogradu videli su da je na aerodrom sleteo veoma veliki avion. Avion je parkiran na velikoj udaljenosti od terminala iz bezbednosnih razloga, a prema njemu su upućeni autobusi za evakuaciju putnika i vatrogasna vozila.

Kako Aviatica nezvanično saznaje radi se o sumnjivom paketu koji je pronađen na letu zbog čega avion mora biti odmah prizemljen, evakuisan, a kontradiverzione ekipe moraju da ga nakon toga provere. Nije poznato o kakvom sumnjivom paketu se radi, ali se pojavila nezvanična informacija da je pronađen nečiji zaboravljen mobilni telefon.

Turkish Airlines je malo pre 12 sati izdao zvanično saopštenje kojim potvrđuje da je njihov avion na letu za London preusmeren u Beograd zbog mobilnog telefona za koji nije moglo da se utvrdi čiji je i da se zbog toga obavljaju sve neophodne sigurnosne provere.

tk beg divert 26may

Foto: Flightradar24.com

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije