Grom udario u avion Wizz Air-a koji je leteo iz Pariza za Beograd

Avion Wizz Air-a na letu iz Pariza za Beograd pogodio je grom zbog čega je let preusmeren u Budimpeštu.

Datum / Date: 08.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: jonezi016, Danny's Aviation Photography

Avion Wizz Air-a na letu W6 4046 sa pariskog aerodroma Beauvais (BVA) za Beograd (BEG) pogođen je gromom iznad Slovenije zbog čega je let preusmeren na matični aerodrom ove kompanije u Budimpešti.

Udar groma u avion može da izazove oštećenja pa će letelica biti isključena iz saobraćaja dok se ne izvrši provera. Putnici će biti poslati za Beograd ubrzo po obezbeđivanju drugog aviona.

Incident se dogodio novijem avionu Airbus A320,  sa šarkletima. Registarska oznaka ovog aviona je HA-LWU. Dolazak rezervnog aviona iz Budimpešte na beogradski aerodrom Nikola Tesla se očekuje kasnije večeras.

„Preumseravanje aviona u Budimpeštu je izvršeno kao mera opreza  nakon udara groma. Avion je sleteo bez ikakvih problema i trenutno je na vanrednom tehničkom pregledu. Kako bi ovo kašenjenje bilo što kraće Wizz Air će angažovati rezervni avion iz budimpeštanske baze kojim će putnici biti prebačeni za Beograd. Očekujemo da će ukupno kašnjenje biti oko sat i 15 minuta“ navedeno je u izjavi Wizz Air-a povodom ovog događaja

Iz ove kompanije su takođe uputili izvinjenje svim putnicima na ovom letu i naglasili da im im je njihova bezbednost najvažnija.

Foto: Flightradar24.com

Foto: Flightradar24.com

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije