Beogradski aerodrom dobio poštu, apoteku i pekaru

Lilly apoteka, pekara Hleb i kifle, Kafeterija i mala poštanska ispostava, novi su sadržaji na beogradskom aerodromu.

Datum / Date: 13.09.2016.

Autor / Author: Aviatica

Nedostatak pošte na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ nije više tema. Ponovo je otvorena mala poštanska ispostava, gotovo na istom mestu gde je nekada i bila, u odlaznom holu Terminala 2, na spratu, pre prolaska kroz pasošku kontrolu. Nova aerodromska pošta je u funkciji od kraja aprila.

Pošta i banka (koja još nije vraćena) zatvorene su pre nekoliko godina usled neobičnog pokušaja da se u tom prostoru između javne i restriktivne zone otvori kockarnica. Sada je taj prostor oslobođen za neke neophodnije sadržaje poput pomenute pošte, na primer, ili apoteke i pekare koje su smeštene tako da budu dostupne putnicima u tranzitnoj zoni.

lilly-beg-aerodrom-w

Putnici koji su u tranzitu sada, napokon, mogu da kupe četkicu za zube, kremu za ruke ili lek protiv glavobolje. Naspram izlaza C1-2 nalazi se „Lilly“ apoteka. Odmah do nje je pekara iz lanca „Hleb i kifle“ sa prepoznatljivim asortimanom kao i u drugim pekarama iz ovog lanca u grada.

Putnici u odlasku ili oni u tranzitu, od maja mogu pazariti i novu kafu na specijalnom bicikl-kiosku koji se nalazi u čekaonici u C holu. Beogradska „Kafeterija“ ovde nudi svoje odlične kafe po veoma povoljnim cenama od 195 do 380 dinara. Tu se mogu kupiti i čaj za 180 dinara, voda za 150 ili ceđeni sok za 330 dinara.

Joše jedna pekara „Hleb i kifle“ je otvorena na aerodromu. U pitanju je pokretna pekara (truck-food) koja se nalazi napolju, ispred Terminala 1, nedaleko od stajališta autobusa gradskog prevoza.

Tranzitnu zonu aerodroma obogatile su i nove klupe i fotelje.

Svi ovi sadržaji značajno su popravili utisak o beogradskom aerodromu, koji poslednjih godina beleži sve veći broj putnika i posebno sve veći broj putnika u tranzitu, kojima je osim toaleta i klupe potrebno ipak i nešto više. Izgleda da su se u upravi aerodroma setili da bace pogled na listu osnovnih aerodromskih sadržaja i da svojim putnicima znatno olakšaju putovanje.

hleb-i-kifle-beg-w

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije