easyJet poleteo za Bazel

easyJet je uspostavio redovnu liniju između Beograda i Bazela, a uskoro kreću i letovi na Berlinu.

Datum / Date: 31.07.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, danas je po prvi put sleteo avion aviokompanije easyJet na novouspostavljenoj liniji iz Bazela.

Letovi između dva grada obavljaće se tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i nedeljom, a cena aviokarata kreću se već od 20,99 evra u jednom smeru i sa svim uračunatim taksama. Letove će obavljati švajcarska kompanija easyJet Switzerland avionom Airbus A320. Na novoj liniji se očekuju 11.000 putnika već tokom tekuće letnje sezone, stoji u zajedničkom saopštenju aerodroma Nikola Tesla i easyJet-a.

Na konferenciji za novinare održanoj na beogradskom aerodromu rečeno je da će ova kompanija uspostaviti još jednu liniju iz Beograda i to ka Berlinu počev od 10. avgusta. Na ovoj liniji easyJet će obavljati letove tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom, a leteće avioni matične aviokompanije easyJet. Najniža cena karte će biti od 35,99 evra u jednom smeru sa svim taksama. U easyJet-u su potvrdili da očekuju oko 8.5000 putnika tokom ove letnje sezone.

“Uzbuđeni smo zbog uspostavljanja dve nove linije iz Beograda. Sigurni smo da će nova linija ka Bazelu, prestonici švajcarske kulture i umetnosti i prema Berlinu, gradu koji nikada ne spava, biti veoma popularne za putnike iz Beograda i da će omogućiti veliki broj turista koji dolaze u Srbiju, što će doprineti razvoju lokalne privrede i podstaći novi rast na Balkanskom poluostrvu“, izjavila je Silvija Erero, direktorka marketinga za Centralnu Evropu.

„Kao vodeća evropska avio-kompanija zadovoljstvo nam je što smo u prilici da sa ova nova dva leta dodatno poboljšamo ponudu letova iz Beograda. Verujemo da će novi letovi, uz postojeće, biti veoma popularni, što će nam omogućiti dugoročan i stabilan rast, a putnicima veći izbor destinacija po pristupačnim cenama, uz izvanrednu uslugu“, dodala je Erero.

Na pitanje sajta Aviatica da li možemo očekivati uspostavljanje baze na beogradskom aerodromu u bliskoj budućnosti, Erero je odgovorila: „Još je rano za takve procene. Sačekajmo prvo da vidimo kako će putnici prihvatiti ove dve nove linije. Postavite mi to pitanje sledeće godine“.

easyJet će sa novom linijom do Bazela imati žestoku konkurenciju, s obzirom da do ovog grada leti već godinama i Wizz Air, dok dve nacionalne aviokompanije – srpska Air Serbia i švajcarski SWISS održavaju veoma frekventnu liniju ka Cirihu. easyJet osim do Bazela i nove linije do Berlina, iz Beograda veoma uspešno leti i do Ženeve. Sve tri linije će, prema rečima Erero biti celogodišnje.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije